Starostka z TOP 09, která měla ráda luxusní obědy, chtěla lidem zakázat kytičky na chodníku. Druhý den úplně otočila

05.05.2018 11:28

Starostka městské části Praha 3 Vladislava Hujová (TOP 09) se rozhodla vyhlásit v městské části soutěž o nejlepší zahrádku u stromů. A to nejprve výsadbu zakázala. Jenže po vlně kritiky je vše jinak. Píše to server Echo24.cz.

Starostka z TOP 09, která měla ráda luxusní obědy, chtěla lidem zakázat kytičky na chodníku. Druhý den úplně otočila
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

„Do léta vytipujeme stromy v Praze 3, které občanům nabídneme, s nadsázkou řečeno, tzv. k adopci. Konkrétně to bude znamenat, že půjde o stromy, kolem nichž si lidé budou moci vytvořit svou malou zahrádku dle svých představ a starat se o ní,“ uvedla Hujová.

 

 

  • Původní text ZDE.

Ta však předtím ty, kteří výsadbu u stromů dělali, kritizovala, že privatizují veřejný prostor. A uváděla, že je to naprosto nepřípustné. „Kdyby se takto choval každý, veřejný prostor by přestal být veřejným,“ zmínila starostka, jež nyní práci dobrovolníků chválí. Zřejmě tak zapůsobila i kritika, které podrobil starostku Hujovou i předseda topky Jiří Pospíšil. Podle něj je totiž topka ráda za aktivní občany.

Hujová je starostkou Prahy 3 od roku 2010. Slyšet o ní bylo například v roce 2012 v souvislosti s jejím bohatými pohoštěními. Šneci v krustě za 850 korun, hovězí vývar za téměř tři stovky, glazovaný humr za čtrnáct set, steak z hovězí svíčkové za tři tisíce nebo čokoládový dortík za 650 korun. To a další vybrané speciality z Francouzské restaurace Obecního domu obsahoval podle kopie účtenky oběd z 15. března 2012.

Starostka MČ Praha 3 a místopředsedkyně pražské TOP 09 Vladislava Hujová si tehdy následně účet na 9000 Kč nechala proplatit úřadem městské části, což vedle účtenky potvrzuje i výdajový doklad. Peníze za účtenku byly vydány Dagmar Kropáčkové ze sekretariátu starostky.

  • Psali jsme ZDE

V roce 2014 se také ukázalo, že starostka Hujová si úřadem nechávala běžně proplácet i oblečení, obuv či parfémy za desítky tisíc korun.

  • Psali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…