Starostou Slaného bude sociální demokrat, město povede koalice pěti stran

23.10.2014 10:51

Slaný povede koalice pěti stran, ANO, ČSSD, Unie pro sport a zdraví, Naše město a Strana svobodných občanů. Mají dohromady 16 mandátů v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu. Zástupci těchto stran podepsali deklaraci o spolupráci. ČTK to dnes řekl lídr slánského ANO Pavel Zlámal. Starostou bude nejspíš lídr ČSSD Pavel Zálom. Funkci místostarosty nabídla koalice podle Zlámala zástupci opoziční ODS, bude jím dosavadní starosta Martin Hrabánek, který získal ve volbách nejvíce hlasů.

Starostou Slaného bude sociální demokrat, město povede koalice pěti stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Steinerův sál v Lidovém domě, kde představitelé ČSSD sledovali výsledky voleb

Koaliční strany se také shodly na složení městské rady. Rada bude sedmičlenná, hnutí ANO v ní bude mít dva zástupce, ODS jednoho, ostatní koaliční strany také po jednom zástupci. „Rovněž tak se strany shodují i na potřebě řešení všech naléhavých problémů města cestou široké demokratické diskuze a hledání nejvýhodnějších řešení pro město a jeho občany," uvádí deklarace o spolupráci, kterou podepsali.

Ve Slaném vyhrálo volby hnutí ANO s pěti zastupiteli, sociální demokraté získali tři mandáty, stejně tak Naše město a Unie pro sport a zdraví, Strana svobodných občanů má dvě křesla. V opozici skončí občanští demokraté se čtyřmi mandáty, Volba pro Slaný se třemi zastupiteli a Občané města Slaného se dvěma. Dva mandáty získalo také Sdružení KDU-ČSL, SZ, NK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…