Starý Stropnický, mladý Stropnický. V Praze to houstne, ministr obrany raději couvá

06.04.2016 9:52

Martin a Matěj Stropničtí. Dvě klíčové postavy, které mají spolupracovat v hlavním městě na vytvoření koalice. Ale neděje se tak. O situaci v Praze informuje MF Dnes.

Starý Stropnický, mladý Stropnický. V Praze to houstne, ministr obrany raději couvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Jednání o nové koalici se totiž zasekla na šéfovi Strany zelených Matěji Stropnickém. Jeho otec Martin (ANO) je přitom od loňského podzimu předsedou hnutí v Praze. Do jednání o nové koalici se však prý příliš nezapojuje. 

Postava Matěje Stropnického je totiž trnem v oku ČSSD i ANO. Jejich zástupci seděli v původní koalici s Trojkoalicí. Její součástí jsou právě zelení. Ale teď vzkazují: Můžeme spolupracovat dál, ale jen bez Matěje Stropnického.

Jeho otec z vyjednávání však vycouval, a to právě kvůli rodinným vazbám. „Já jsem se trošku od toho vyjednávání distancoval. Dost obtížně můžu jednat v detailu o vyřešení problému, kde můžu být kdykoliv označen za člověka, který je v nějakém konfliktu zájmů,“ vysvětluje Stropnický starší s tím, že vyjednávání o nové koalici probíhá přes kolegy vyjednavače. S nimi prý postup detailně probírá.

A ze stejného důvodu se prý vyjednávání neúčastní i Matěj Stropnický.

Martin Stropnický se však domnívá, že by jeho syn měl ustoupit. „Zelení jsou v těžké situaci, měli by obětovat hlavu své strany,“ uvedl ministr obrany Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…