Šťastná Nerudová: „Všichni budou volit mě.“ Hilšer se naštval

19.12.2022 10:45

Volíme prezidenta, nebo reklamní agenturu? Kandidát Marek Hilšer vypěnil na tiskové konferenci. Danuše Nerudová naproti tomu téměř plakala dojetím, když slyšela slova svých podporovatelů. Ti prý chodí po ulicích a v 90 procentech slyší, že budou volit právě Nerudovou. Pavel Fischer je nadále přesvědčen, že nejlepším prezidentem by byl právě on. A vysvětlil proč. Ukázal však také, že i on občas sáhne k ostrému výrazu. I jemu prý doma někdy unikne „do pr**le“.

Šťastná Nerudová: „Všichni budou volit mě.“ Hilšer se naštval
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Danuše Nerudová

Vypukne to už za pár týdnů. První kolo prezidentských voleb je takřka za dveřmi a prezidentští kandidáti o sobě dávají vědět.

Danuše Nerudová prozradila, jak v Telecí v Pardubickém kraji načerpává sílu na další dny v kampani.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

„Během víkendů teď čerpám energii na celý týden. Po tomhle překvapení od sousedů z Telecí jsem ale načerpala energii tak na dva roky dopředu. Díky, že vás mám,“ napsala Nerudová k videu, které sdílela na sociální síti Facebook.

Samotné video začíná záběrem na Nerudovou stojící v kostele, která má při setkání s přáteli ve zdejším kostele slzy štěstí na krajíčku.

„Já jsem strašně dojatá a nemůžu nic říct,“ začala Nerudová. Svým přátelům, kteří jí zazpívali za doprovodu kytary, se omlouvala, že do kostela je oblečená „takhle humpolácky“, protože původně předpokládala, že půjdou s manželem jen na procházku zasněženou krajinou.

Od lidí z Telecí se dočkala jasné podpory.

„My když jdeme mezi lidi s vašimi novinami, tak oni nám říkají: ani mi to nedávejte, mně je úplně jasný, že ji volit budu. My jsme teď chodili po Poličce, chodili jsme po Litomyšli a z 90 procent slýcháme všude to samý. (Nerudová) to je pro nás jasná volba. Takže nás to neskutečně nabíjí. Děkujeme, že tu kampaň vedete tímhle stylem, protože to je fakt skvělý i pro nás dobrovolníky,“ složila Nerudové v kostele poklonu mladá žena.

Nerudová v kostele také obdržela košík plný vitamínů a posilujících prostředků.

„Hodně štěstí, musíte vydržet!“ slyšela v kostele.

„Vydržím,“ slibovala obratem.

 

 

Pavel Fischer v rozhovoru pro server Novinky.cz uvedl, že pokud se stane prezidentem, může pracovat od první minuty.

„Já vím komu zavolat. Já můžu zavolat dneska členům vlády v různých státech NATO, protože na té parlamentní bázi spolupracujeme, zejména kvůli krizi na Ukrajině. A tohle já nabízím. Už se to nemusím učit a můžu hned začít pracovat,“ uvedl Fischer.

V rozhovoru prozradil, že jako věřící člověk se snaží neklít, ale přiznal, že přijdou momenty, kdy i jemu unikne sprosté slovo. „Třeba, když se snažíte doma něco opravit a nedaří se, tak řeknete ‚do pr**le‘.“

Před voliče předstoupil také senátor a prezidentský kandidát Marek Hilšer. Promluvil o boji s drahotou, o tom, že by se jako prezident věnoval i otázkám ochrany životního prostředí.

Ale v jednu chvíli vypěnil.

„Chci vytvářet prostor pro diskusi a dát hlas všem, kteří mají co říct. O tom přece je přímá volba prezidenta. Dát hlas občanům. Zatím to vypadá jako soutěž milionů o marketingový počin roku. Volíme prezidenta, nebo reklamní agenturu? Prezidentem nemůže být člověk, který otravuje půdu.... Spojovat společnost těmi, kteří sloužili zločinnému režimu. Taková minulost rozděluje. A stejně tak nelze otevírat dveře někomu, kdo podvádí. To možná pomůže teď, ale neposkytuje to výhled pro budoucnost,“ zesiloval Hilšer hlas před kamerami CNN Prima News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kupčení , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 19.12.2022 17:23:42
s titulama jí možná prošlo, ale tady u nás je za blbku,,Babiše to tady má jistý,,

|  7 |  0

Další články z rubriky

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

18:37 Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věk…