Stát má něco vyřešit, ale raději nás žene k soudu, stěžovala si Bubílkové končící zastupitelka

24.04.2017 18:30

Náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) v pondělní Kauze dne na Rádiu Impuls Zuzaně Bubílkové vysvětlovala, proč se vzdala funkce pozice opoziční zastupitelky v Královéhradeckém kraji. Postěžovala si na stát, který prý nechtěl řešit složitou situaci, tak to „hodil na krk“ dvěma dámám – Dostálové a zastupitelce Středočeského kraje Daně Drábové za hnutí STAN.

Stát má něco vyřešit, ale raději nás žene k soudu, stěžovala si Bubílkové končící zastupitelka
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Já musím říct, že jsem se své pozice vzdala dobrovolně,“ konstatovala hned v úvodu pořadu. Hnutí ANO si podle ní zakládá na tom, že nekumuluje funkce, takže se rozhodla jednu pozici opustit. Prý ji v tom plně podpořil i šéf hnutí ANO Andrej Babiš.  

Faktem je, že služební zákon umožňuje souběh funkcí neuvolněné zastupitelky a náměstkyně ministryně. Zákon o volbách do krajů však tento souběh neumožňuje. A podle jakého zákona se měla Dostálová s Drábovou řídit? Náměstkyně je přesvědčena, že se to mělo řešit na národní úrovni.

„A místo toho, aby se to na národní úrovni řešilo, tak se to žene k soudu, aby to tady dvě osoby vyřešily u soudu,“ postěžovala si dáma. „Myslím si, že je to nespravedlivé,“ dodala.

Posléze vychválila svou šéfku Karlu Šlechtovou. „Moje paní ministryně je opravdu bezva šéfová a já jsem práci náměstkyně dělala na plno a jednou za dva měsíce jsem jela na zastupitelstvo a ve volném čase jsem se zabývala krajskými materiály,“ prozradila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…