Stát se exposlancům ODS omluvil za stíhání v kauze trafik

11.04.2015 18:35

Stát se dnes veřejně omluvil bývalým poslancům ODS Marku Šnajdrovi, Ivanu Fuksovi a Petru Tluchořovi za stíhání a vazbu v kauze takzvaných trafik. Text omluvy zaslalo ministerstvo spravedlnosti ČTK, České televizi a Českému rozhlasu. Trojice dostane také statisícové odškodné.

Stát se exposlancům ODS omluvil za stíhání v kauze trafik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rebelové ODS v čele s poslancem Tluchořem

Exposlanci si údajně nechali slíbit místa ve státních firmách za to, že se vzdají mandátu, a umožní tak schválení daňového balíčku vlády Petra Nečase. Trojici ale podle Nejvyššího soudu nelze kvůli poslanecké indemnitě trestně stíhat.

Text omluvy bývalým poslancům Marku Šnajdrovi, Ivanu Fuksovi a Petru Tluchořovi za jejich trestní stíhání, které ČTK obdržela od Ministerstva spravedlnosti ČR:

Součástí smíru uzavřeného mezi Ministerstvem spravedlnosti a bývalými poslanci Markem Šnajdrem, Ivanem Fuksou a Petrem Tluchořem, kteří žádali po státu odškodnění za trestní stíhání a pobyt ve vazbě z důvodu obvinění pro spáchání trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku, je i omluva státu zaslaná ve formě tiskové zprávy na adresu České televize, Českého rozhlasu a České tiskové kanceláře. Znění jednotlivých omluv je následující:

"Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Marka Šnajdra, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika Marku Šnajdrovi omlouvá."

"Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Ivana Fuksy, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika Ivanu Fuksovi omlouvá."

"Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Petra Tluchoře, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika Petru Tluchořovi omlouvá."

Ministerstvo spravedlnosti ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…