Statistika nuda je, má však cenné údaje. Pokud tedy zrovna nejste vítači uprchlíků

16.03.2017 11:38

V jednotlivých spolkových zemích Německa se zveřejňují statistiky kriminality spáchané migranty. Ve většině případů byla v loňském roce čísla vyšší než o rok dříve. Rostou zejména počty případů znásilnění.

Statistika nuda je, má však cenné údaje. Pokud tedy zrovna nejste vítači uprchlíků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Zatímco v roce 2015 spáchali migranti v Sasku-Anhaltsku 11 187 trestných činů, loni to bylo již 15 344, což představuje nárůst o téměř 30 %. Dvě třetiny z těchto případů tvoří ilegální překročení hranic, podvádění při registracích apod. Snad ještě více znepokojivý je však obecně nárůst počtu znásilnění a sexuálního obtěžování. Jak uvádí server rozhlasové stanice MDR pro Sasko-Anhaltsko, v roce 2015 došlo ke 165, ale loni již ke 255 případům znásilnění.

Ze 213 podezřelých tvořili migranti 36, což představuje podíl ve výši 17 %. Tak vysoké procento přitom zdaleka převyšuje jejich zastoupení na celkové populaci. „Tento údaj je třeba brát s nejvyšší pozorností. Kdokoli odsouzený za tento druh trestné činnosti nemůže v žádném případě počítat s naší další pohostinností,“ cituje server ministra vnitra spolkové země Sasko-Anhaltsko Holgera Stahlknechta z CDU.

Obdobná situace panuje také v Bavorsku. „Více vražd, více drogově závislých a více vloupání. Počet trestných činů v Bavorsku stále stoupá a stále častěji jsou mezi pachateli také uprchlíci. Nárůst představuje v meziročním srovnání téměř 10 %,“ konstatuje deník Bild a cituje přímo zdejšího ministra vnitra Joachima Herrmanna. „V loňském roce došlo k prudkému nárůstu počtu podezřelých uprchlíků. Evidujeme jich 26 300, což je o 57,8 % více než v roce 2015,“ uvedl člen CSU.

Neradostné jsou i statistiky, které sledují počet spáchaných trestných činů v ubytovnách pro uprchlíky a azylových centrech. Jejich počet se ve srovnání s rokem 2015 loni téměř zdvojnásobil na 12 300. Nepříliš optimistické statistiky hlásí také spolková země Bádensko-Württembersko. Jak píše internetový server Stuttgarter-Nachrichten s odkazem na oficiální údaje, ačkoli do této spolkové země loni přišlo méně uprchlíků, počet jimi spáchaných trestných činů stoupl.

V letech 2014 a 2015 policie vyjížděla v průměru k pěti případům denně, loni došlo k prudkému nárůstu na osmnáct výjezdů za den. Mnohé z nich se týkaly právě uklidňování rozjitřených emocí v azylových centrech. „Minulý týden v pátek museli policisté řešit hromadnou bitku mezi mladými migranty ze Sýrie a Iráku ve věku mezi 18 až 26 lety. Pět z nich bylo zraněno a dvaadvacetiletý Syřan byl zatčen a obviněn z pokusu o zabití,“ uvádí server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …