Státním tajemníkem na ministerstvu zdravotnictví je Beneda

26.05.2015 10:37

Státním tajemníkem na ministerstvu zdravotnictví se stal dosavadní personální ředitel Ivo Beneda. Do funkce byl jmenován v pondělí. ČTK to potvrdilo tiskové oddělení ministerstva.

Státním tajemníkem na ministerstvu zdravotnictví je Beneda
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Beneda je dlouholetým pracovníkem ministerstva. Podle serveru Zdravotnický deník, který na jeho jmenování státním tajemníkem dnes upozornil, pracoval postupně pro šest ministrů zdravotnictví. 
   
Státní tajemníky zavedl nový služební zákon. Mají řídit mimo jiné organizační věci služby a odměňování úředníků na jednotlivých ministerstvech a na úřadu vlády. Státní tajemníky má už většina ministerstev, všechna by tuto pozici měla obsadit do konce května. O obsazení pozice, která představuje nejvyšší úřednický post na každém ministerstvu, rozhoduje náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký na základě výběrových řízení a písemné dohody s ministry. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…