Státy na balkánské trase jsou ve střehu. Vypracují bezpečnostní plán pro případ nové migrační vlny

08.02.2017 17:31

Státy na takzvané balkánské migrační trase se na dnešní konferenci ve Vídni dohodly, že do dubna vypracují bezpečnostní plán pro případ nové vlny masové migrace. Také chtějí uzavřít zbývající možnosti, jak z Řecka do Německa nelegálně projít, informovala agentura DPA. Konference se zúčastnil i zástupce České republiky.

Státy na balkánské trase jsou ve střehu. Vypracují bezpečnostní plán pro případ nové migrační vlny
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Rakouský ministr vnitra Wolfgang Sobotka shodu mezi státy označil za jasný signál pašerákům lidí a převaděčům, že hranice nebude možné nelegálně překračovat. Dodal, že státy účastnící se konference jsou ostražité a chtějí včas opětovnému vyhrocení situace zabránit.

Na jednání do rakouské metropole přijeli i zástupci zemí Středoevropské obranné spolupráce (CEDC), Českou republiku zastupoval náměstek ministra obrany Jakub Landovský.

Balkánskou migrační trasu se podařilo dotčeným zemím uzavřít loni. Od té doby počet běženců, kteří přes Balkán projdou, dramaticky klesl. Podle rakouského ministra obrany Hanse Petera Doskozila se po této cestě do Rakouska v lednu dostalo na 1 500 žadatelů o azyl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…