Štěch: Nečas hraje trapné divadlo. Senátoři ČSSD přímou volbu podpoří

06.01.2012 13:31

Minimálně tři pětiny senátorů z ČSSD prý podpoří přímou volbu prezidenta. Tvrdí to předseda Senátu Milan Štěch. Podle něj hraje premiér Petr Nečas jen trapné divadlo pro veřejnost, když říká, že sociální demokraté přímou volbu nechtějí.

Štěch: Nečas hraje trapné divadlo. Senátoři ČSSD přímou volbu podpoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

"Senátorský klub sociální demokracie disponuje velmi silnou většinou, daleko větší než tři pětiny hlasů, která podpoří přímou volbu prezidenta," tvrdí Milan Štěch, předseda Senátu.

Pokud podobnou většinu hlasujících zajistí i ostatní strany, a především vládní koalice, mohla by podle něj přímá volba projít.

Premiér Petr Nečas ale nedávno prohlásil, že sociální demokraté přímou volbu stejně nechtějí. Naznačoval tím, že ve skutečnosti jejich senátoři nakonec nebudou hlasovat pro. Podle Štěcha ale „premiér spíše hraje trapné divadlo pro veřejnost".

"Možná, že to je známka toho, že si není jist, že je nervózní a že čekal, že sociální demokracie bude mít jiný postoj, než měla ve sněmovně a než má v programu," míní Štěch.

Ohradil se i proti spekulacím, že Senát bude změnu ústavy co nejvíce brzdit. Vládní návrh byl sněmovně předložen koncem loňského června. "A není určitě naší vinou, že do Senátu byl návrh předán až 3. ledna letošního roku," dodal Štěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…