Štěch je bolševik, každý svobodný člověk je pro něj třídní nepřítel. Odporu proti předsedovi Senátu nasadil korunu doktor Macek

16.06.2017 16:30

Doktor Miroslav Macek jen nevěřícně hledí na to, co říká předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). Ten konstatoval, že některé živnostníky bude lepší dohnat k tomu, aby své podnikání ukončili a nechali se zaměstnat, třeba v továrnách, kde je nedostatek pracovních sil. „Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali,“ pravil k tomu Macek.

Štěch je bolševik, každý svobodný člověk je pro něj třídní nepřítel. Odporu proti předsedovi Senátu nasadil korunu doktor Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch (ČSSD) na sjezdu odborářů v Olomouci prohlásil, že u některých živnostníků není tak úplně jisté, jaký je jejich přínos společnosti. A tak bude lepší donutit je k tomu, aby se z nich stali zaměstnanci, neboť v této roli mohou být společnosti prospěšnější. Opozice za to Štěcha rozcupovala a kritiku sklidil i ve vlastní straně. Někteří sociální demokraté se od Štěchova názoru distancovali.

Doktor Macek ale zašel ještě dál. Když přemýšlel o Štěchově nápadu, přišlo mu na mysl: „Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.“ (Citát připisovaný Julianu Tuwimovi, pozn. red.)

Macka ovšem Štěchova slova ani moc nepřekvapila. Považuje ho totiž za klasického socialistu, kterému nejsou samostatní a svobodně myslící lidé po chuti. „Nicméně, co jiného lze od něj čekat? Pro každého ‚bolševika mysli‘ je samostatný, alespoň trošku nezávislý člověk, nebezpečný třídní nepřítel,“ napsal Macek.

Celý komentář naleznete zde

Poukázal také na to, že Řecko bude moct čerpat další úvěr na záchranu své ekonomiky. Další půjčka přesáhne v přepočtu 200 miliard korun. Macek jen kroutí hlavou nad cestou, kterou se ubírá řešení řecké dluhové krize.

Řecko opět obdrží půjčku ve výši (v přepočtu) 278 miliard korun, aby mohlo splatit kousíček starých dluhů a získalo čas na nezbytné reformy. A pak, že perpetuum mobile neexistuje! Bylo by to už směšné, kdyby to nebylo tak trapné...

Nakonec zmínil i premiéra Bohuslava Sobotku. Kolují zvěsti, že by se mohl Sobotka dostat do Bruselu. Na tom podle Macka není nic tak hrozného. Mnohem horší je, že lidé, kteří projdou „bruselizací“, se pak vracejí do Česka. „No, když Brusel přežil Špidlu, přežije všechno, jenže oni se pak s tou bruseliózou vracejí zpět!“ napsal Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…