Štěch varuje před výsledky voleb. Mohou přijít problémy

26.10.2013 15:27

Předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD bere průběžné výsledky sportovně. Pokud volby takto dopadnou, hrozí podle něho naší republice problémy. Prohlásil to v ČT.

Štěch varuje před výsledky voleb. Mohou přijít problémy
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

„Pokud by se to takto odvíjelo, může to komplikovat situaci v naší zemi i navenek,“ varuje Štěch. „Takový přijatelný výsledek by byl nad 25 procent. Původní cíl 30 procent se opíral o průzkumy, které byly před pěti měsíci. Kdyby se volby konaly dřív, výsledek by byl pro nás mnohem lepší. Lidé zapomínají, jak tu vládla pravice,“ postěžoval si.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Ano spolupráci s komunisty

Spolupráci s babišovci si příliš představit nedovede. „Hnutí ANO neumím politicky zařadit. Programové priority nebyly příliš viditelné. Ale začne se vyjednávat po volbách. Ale vím, že pan Babiš říkal, že nechce měnit daně, s tím my nesouhlasíme,“ uvedl.

Kloní se proto ke komunistům. „Já jsem vždycky říkal, že chceme vládnout s těmi, kteří umožní co nejplnější realizaci našeho programu. Je známo, že komunisté neměli větší výhrady a výrazné požadavky na exekutivní funkce. Z tohoto pohledu se domnívám, že jednobarevná vláda s podporou komunistů je dobrým řešením,“ konstatoval Štěch.

reklama

autor: lze

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…