Štefka: O schůzce Adams-Barták nevím, Tatra neuplácela

03.09.2013 10:38

Bývalý šéf armádního generálního štábu Pavel Štefka údajně nevěděl, že se na zbrojařském veletrhu Idet 2009 sešli šéf automobilky Tatry Kopřivnice Ronald Adams s náměstkem ministryně obrany Martinem Bartákem. Štefka přitom tehdy pracoval pro Tatru jako jeden z vrcholných funkcionářů a na stánku firmy byl. Neví nic o tom, že by Adams nabízel Bartákovi úplatek za to, že náměstek zajistí firmě státní zakázku.

Štefka: O schůzce Adams-Barták nevím, Tatra neuplácela
Foto: acr.army.cz
Popisek: Vojenský vůz Tatra

Podle Štefky Tatra Kopřivnice černé fondy na úplatky nemá. Řekl to dnes před Městským soudem v Brně, kde se koná proces s Adamsem.

"Já si nevzpomínám, že bych tehdy pana Bartáka na stánku Tatry viděl. Díval jsem se do svých poznámek z veletrhu a žádnou poznámku o tom v nich nemám," uvedl Štefka. V té době přitom pracoval jako ředitel sekce mezinárodních ochranných programů automobilky, patřil k nejvyšším manažerům firmy a na Idetu se setkával s nejdůležitějšími funkcionáři. Jednal například se zástupci Polska a Alžírska. U Tatry působil Štefka v nejrůznějších vrcholných manažerských postech až do května letošního roku.

Bývalému šéfovi kopřivnické automobilky Adamsovi hrozí za korupci až pět let vězení. Podle obžaloby nabídl Bartákovi úplatek až 20 milionů korun v souvislosti s navýšením armádní zakázky pro Tatru. Podle záměru měla firma státu dodat okolo 500 vozidel. Šlo o investici za půl miliardy korun. Adams vinu popírá. Procesu se neúčastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…