Štěpánkova jedovatá slina: Svěrák je ještě větší vůl, než jsem myslel

02.10.2013 17:25

Exposlanec ODS Boris Šťastný označil herce Zdeňka Svěráka za děsivou a sebestřednou osobu. Svěrák chce totiž žalovat politické uskupení Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru! za použití úsloví „Metelesku blesku, pojďme pomoct Česku“ v předvolebním klipu. Teď se ke kritice připojil i mediální expert a člen ODS Petr Štěpánek. Herce a režiséra Svěráka označil za vola.

Štěpánkova jedovatá slina: Svěrák je ještě větší vůl, než jsem myslel
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

Rčení "metelesku blesku" zlidovělo díky filmu Marečku, podejte mi pero! od Zdeňka Svěráka. Jemu se využití sloganu v politické kampani nelíbí a chce se kvůli tomu soudit.

Ten hodný pán je zřejmě ještě větší vůl, než jsem si myslel

Mezi politiky to vyvolalo pozdvižení. Nejdříve na to pro ParlamentníListy.cz reagoval Boris Šťastný. Nyní se připojil i Štěpánek.

„Ad metelesku blesku. Ten hodný pán Zdeněk Svěrák je zřejmě ještě větší vůl, než si myslím od té doby, co vymyslel termín 'kulturně-mediální fronta' a co si spolu s dalšími podobnými výtečníky pro sebe ukradl Českou televizi,“ prohlásil na svém Facebooku.

Svěrák je děsivá a sebestředná osoba. Jako Kolja bych se musel přejmenovat

„Svěrák je děsivá, sebestředná osoba. Ještěže se nejmenuju Kolja, ale Boris, musel bych se přejmenovat, aby mě nezažaloval... Já asi něco řeknu, pane redaktore. Mně se chce něco říct,“ rýpl si Štastný ve svém krátkém komentáři pro ParlamentníListy.cz. Šťastný se totiž hlásí k hnutí Bobošíkové, opustil kvůli tomu ODS.

Občanské demokraty opustil také Petr Štěpánek. Po několika dnech se ovšem vrátil zpět s tím, že stranu musí změnit zevnitř. I on, stejně jako Štastný, usiloval o návrat exprezidenta Václava Klause do politiky. Bývalá hlava státu to nicméně odmítla.

Publicista a hudebník Štěpánek byl v minulosti například místopředsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a tiskovým tajemníkem Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…