Štěrba (SPO-Z): Zemanovci tu jsou i bez OVM

24.04.2010 19:32

Strana práv občanů - Zemanovci neměla zastoupení v Otázkách Václava Moravce.

Štěrba (SPO-Z): Zemanovci tu jsou i bez OVM

Třebaže ještě minulý týden průzkum nálad voličů hlásal do světa, že Zeman má na Ústecku 7 a půl procenta, čili hodně přes potřebných 5 %. Pro naši veřejnost je to určitě zklamání, neboť se očekával možný souboj Zemana s Paroubkem. Vždyť i bývalý šéf sociální demokracie si zvolil tento kraj právě na výzvu Paroubka.

Zatímco stávající předseda ČSSD se svým věrným Pátkem panem Bendou zařizovali novomanželské hnízdečko v Teplicích, živou vodou pokropený senior z Vysočiny objížděl daleké moravské kraje. Podcenil potřebu upevnit pozice v předpolí budoucího volebního bojiště? Je skutečně Moravcův pořad natolik významný, že Zemák měl křižovat Ústeckem, a ne Východní Moravou? Myslím si, že Miloš nechyboval. Jeho přítomnost v desítkách měst a městeček měla smysl. Hlasy rozhodujících voličů bude moci získávat během posledního měsíce před volbami, kdy se soustředí na svůj volební kraj. Bez duelu Zeman-Paroubek přijde ČT o spoustu diváků, kterým se opakující scénář programu docela zajídá.

Dále čtěte: Vlastimil Ježek k OVM: Jakoby část publika tvořili najatí statisté

Strana Miloše Zemana měla v únoru ustavující konferenci. Poměrně rychle se usadila pod 5 % podpory voličů, což se odrazilo v účasti zástupců SPOZ v diskuzním fóru Václava Moravce. Ne všude, např. na Zlínsku chybělo půl procenta. Jenže podpora voličů je v řadě případů dostatečná k porážce dalších politických stran, např. SZ a lidovců. Na Ústecku má Zeman příležitost uspět, a určitě konečný volební výsledek bude odlišný od stávajícího rozložení sil, jak o tom referují STEM a SC&C. Ostatně, obdobně se vyjádřil v Právu Alexandr Mitrofanov, že si řada voličů ČSSD zváží, komu vlastně hodí svůj hlas.

V nedalekém Hradeckém kraji se do OVM dostala za Zemanovu stranu Mgr. Věra Dunajčíková, ředitelka školy. Určitě nezklamala své kolegy a diváky ČT. SPOZ měla do vedení strany zvolit ženu, a paní Dunajčíková by určitě byla dobrým příkladem pro Velkého Bratra. . Už proto, že v ČSSD dodnes nemají funkci místopředsedkyně obsazenu. Jenže duel ČSSD-SPOZ se jaksi odkládá, i dnešním programem OVM.

Mgr. Miloslav Štěrba, předseda MO SPOZ ve Zlíně????

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…