Štětina, Polčák, Niedermayer: Pro kvóty. Jejich kolega Jiří Pospíšil se zhrozil a vydal prohlášení

10.09.2015 17:28

Na webu strany Svobodných dnes vydali tabulku se seznamem europoslanců, ve které jsou rozděleni podle toho, jakým způsobem hlasovali ohledně kvót na přerozdělení uprchlíků. Pro jejich přijetí byli pouze tři z nich.

Štětina, Polčák, Niedermayer: Pro kvóty. Jejich kolega Jiří Pospíšil se zhrozil a vydal prohlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Tři europoslanci shodně hlasovali pro přijetí evropských kvót na přerozdělení uprchlíků. Byli to Luděk Niedermayer, Stanislav Polčák a Jaromír Štětina, všichni z TOP 09. 16 jich bylo proti a dva se hlasování zdrželi.

Nutno zmínit, že mezi těmi, kteří hlasovali proti, byl i Jiří Pospíšil, také z TOP 09. Ten se ke svému rozhodnutí následně vyjádřil v tiskové zprávě. „Navržené usnesení nemohu podpořit a budu hlasovat proti. Usnesení podporuje včerejší návrh Junckera na povinné rozdělení dalších 120 tisíc uprchlíků prostřednictvím závazných kvót,“ píše Pospíšil.

HLASOVÁNÍ VŠECH EUROPOSLANCŮ ZDE

„Kvóty řešení uprchlické krize nepřinesou, protože uprchlíky nelze donutit, aby zůstali v zemi, v níž nechtějí získat azyl,“ vysvětluje svoje rozhodnutí Pospíšil a dodává, že je překvapený kritikou, která se z Evropského parlamentu sesypala na hlavy některých členských států.

Tiskové prohlášení europoslance Jiřího Pospíšila k aktuálnímu jednání EP na téma přerozdělení uprchlíků:

Evropský parlament dnes, po včerejším schválení kvót pro 40 tisíc uprchlíků, projednává svou další pozici k současné uprchlické krizi a zejména se formou usnesení vyjadřuje k návrhům, které k řešení aktuální krize včera na půdě Evropského parlamentu představila Komise Jeana-Clauda Junckera.

„Navržené usnesení nemohu podpořit a budu hlasovat proti. Usnesení podporuje včerejší návrh Junckera na povinné rozdělení dalších 120 tisíc uprchlíků prostřednictvím závazných kvót. Nesouhlasím také s voláním parlamentu po zavedení trvalého systému redistribuce uprchlíků do všech 28 členských zemí – ‚trvalé kvóty‘. Kvóty řešení uprchlické krize nepřinesou, protože uprchlíky nelze donutit, aby zůstali v zemi, v níž nechtějí získat azyl. Překvapuje mě rovněž kritika některých šéfů vlád členských států za jejich postoj k řešení imigrační krize, která v dnešním usnesení EP zaznívá,“ uvedl český poslanec EP Jiří Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…