Štětina a Niedermayer hlasovali ve Štrasburku pro uprchlické kvóty. Pospíšil jim vzkázal...

12.04.2016 20:58

Většina europoslanců se vyslovila pro zavedení trvalého přerozdělovacího mechanismu na uprchlíky uvnitř Unie. Tatáž většina se vyslovila pro zavedení jednotného azylového systému v Unii. Čeští politici působící v EP většinou hlasovali proti tomuto návrhu. Jan Zahradil z ODS nešetřil kritikou na adresu EU a podpory se mu dostalo jak od komunistky Kateřiny Konečné, tak od Jiřího Pospíšila zvoleného za TOP 09.

Štětina a Niedermayer hlasovali ve Štrasburku pro uprchlické kvóty. Pospíšil jim vzkázal...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Europarlament je nepoučitelný, dnes opět podpořil jak trvalé kvóty pro migranty, tak jednotný azylový systém v EU. ODS zásadně nesouhlasí,“ napsal Jan Zahradil na sociální síti Facebook. Jiří Pospíšil zvolený do europarlamentu za TOP 09 dodal, že většina českých politiků ve Štrasburku hlasovala proti, což svědčí o tom, že si uchovali zdravý rozum. Ukázalo se, že poslanci ANO, ODS či KSČM teď táhli za jeden provaz.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Pro zavedení trvalého přerozdělovacího mechanismu hlasovali jen dva europoslanci zvolení za TOP 09 – Jaromír Štětina a Luděk Niedermayer. Upozornil na to další z českých europoslanců, Petr Mach (Svobodní). Faktem ovšem je, že stanovisko Evropského parlamentu nemá odpovídající váhu v legislativní rovině. Podstatné bude, jak se vysloví kvalifikovaná většina členských států. Státy Visegrádské čtyřky už byly jednou přehlasovány, a jak ukázala vůle Evropského parlamentu, může se to stát znovu.

„V rezoluci se hovoří o trvalém programu přesídlování, který se z definice týká uprchlíků nacházejících se ve třetích zemích. Mimochodem, u tohoto bodu jsem se zdržel,“ vysvětlil svůj postoj Niedermayer. „Podpořil jsem ale zprávu jako celek,“ dodává europoslanec v reakci pro server iDnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…