Stížnost ŘSD na Moravcův tým: Zakázali nám našeho zástupce a vyhrožovali prázdnou židlí ve studiu...

27.11.2016 17:10

Přístup České televize k výběru hostů do pořadu Otázky Václava Moravce ostře kritizovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Stížnost ŘSD na Moravcův tým: Zakázali nám našeho zástupce a vyhrožovali prázdnou židlí ve studiu...
Foto: Radek Kraus
Popisek: Dálnice D3

Produkční pořadu Otázky Václava Moravce podle tiskové zprávy ŘSD zakázali vystoupit zástupci Ředitelství silnic a dálnic k tématu dostavby dálnice D8.

Produkce pořadu dále podle ŘSD zdůvodnila svůj zákaz tím, že vyslaný zástupce není dostatečně zodpovědný za dálniční stavby.

  • Celá tisková zpráva je ZDE

„Vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl je připraven na plánovanou diskusi a pověřen generálním ředitelem ŘSD účastí v pořadu. O tomto pověření a potvrzení účasti zástupce ŘSD byla produkce pořadu dopředu informována. Pokud jde o věcnou diskusi, pak nevidíme jediný racionální důvod, proč vystoupení v pořadu zakazovat konkrétnímu zaměstnanci ŘSD nebo si klást dodatečné podmínky a hrozit, že produkce ponechá židli ve studiu prázdnou a moderátor uvede, že ŘSD se odmítlo pořadu zúčastnit. Stejně tak nekorektní je avizovat pozvání generálního ředitele ŘSD, který účast v pořadu nepotvrdil,“ píše ŘSD v tiskové zprávě zveřejněné na jejích webových stránkách.

S takovým přístupem produkce ŘSD nesouhlasí. „Odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný či snad zda někdo za ŘSD může nebo nemůže veřejně vystupovat. Dopředu jsme uvedli, že v daném termínu se všichni zaměstnanci přímo zapojení do dokončení a zprovoznění D8 nemohou pořadu účastnit, a nabídli jsme alternativní termín. Česká televize tento návrh neakceptovala a trvala na tom, že téma D8 bude vysílat právě v neděli 27. listopadu. Proto je Jan Rýdl připraven plnohodnotně zastoupit generálního ředitele ŘSD v pořadu Otázky Václava Moravce a věcně a srozumitelně divákům vysvětlit realizaci stavby D8 0805 Lovosice – Řehlovice, což dělá v posledních týdnech opakovaně pro jiné zpravodajské a publicistické pořady České televize. Produkce OVM si samozřejmě může vybírat hosty, ŘSD ale má mít možnost zvolit si v danou chvíli vhodného zástupce, který bude instituci reprezentovat,“ píše se dále v tiskové zprávě.

Na závěr se v ní uvádí, že generální ředitel i další zástupci ŘSD jsou připraveni se Otázek Václava Moravce zúčastnit v jiném termínu. „Nemohou být ale produkcí nuceni, aby se dostavili v jednom jediném datu bez možnosti domluvy,“ dodalo ŘSD.

Moderátor dnešní televizní diskuse Václav Moravec se ale tomuto nařčení bránil tím, že šéf ŘSD Jan Kroupa pozvání do Otázek Václava Moravce nevyužil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…