Stopa? Ruská špionka, kterou zadrželi v USA, prý donášela vysokým místům v Rusku

19.07.2018 7:23

Mladá ruská aktivistka, jež byla zadržená v USA, se podle serveru Lidovky.cz dostala mimo jiné i na inaugurační ples prezidenta USA Donalda Trumpa či na mnoho VIP akcí zbraňových lobbistů. Nyní Marii Butinové hrozí deset let vězení, podle FBI totiž donášela informace ruským úřadům.

Stopa? Ruská špionka, kterou zadrželi v USA, prý donášela vysokým místům v Rusku
Foto: Israel National News
Popisek: Vlajky USA a Ruské federace

Butinová byla podle všeho v centru nejzajímavějšího dění téměř pět let. Stýkala se s vlivnými lobbisty z Národní střelecké asociace, dostala se i do týmu guvernéra Scotta Walkera či prezidenta Donalda Trumpa. 

V USA byla přitom od roku 2016, kdy se sem přestěhovala na studentské vízum. A od té doby byl sledována americkými vyšetřovateli z FBI. Dostala se však i na inaugurační ples amerického prezidenta, pokusila se i sjednat setkání mezi ním a ruskými úředníky. 

Původní text ZDE

Seznámila se s řadou republikánských politiků, chodila na VIP akce střelecké asociace, byla sekretářkou Alexandra Toršina. Nyní byla FBI obviněna z řady prohřešků – je jí kladeno za vinu, že působila jako agentka ruské vlády, která to ale neoznámila americkým úřadům. A právě za to jí nyní hrozí až deset let vězení. Měla totiž pracovat hned se dvěma americkými občany a jedním Rusem. Její snahou bylo ovlivnit americkou politiku a zároveň infiltrovat organizace hájící právo na střelné zbraně. Řídit ji měl právě sám Toršin, náměstek guvernérky ruské centrální banky, jenž má prý kontakty na špičky ruské mafie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…