Stopy z Barcelony vedou do střední Evropy... Ale řidiče – vraha prý stále nemají

20.08.2017 16:07

Čtvrteční teroristický útok v Barceloně stále nemusí být uzavřen. Katalánská policie totiž prý stále pátrá po jednom ze členů teroristické skupiny, která jej měla spáchat.

Stopy z Barcelony vedou do střední Evropy... Ale řidiče – vraha prý stále nemají
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Zásadní je, že policisté stále nemají muže, o němž se domnívají, že řídil dodávku, která ve čtvrtek zavraždila čtrnáct lidí na barcelonském bulváru La Rambla. Younese Abouyaaqouba, kterého z činu podezřívají, policisté stále hledají.

Vyšetřovatelé se obávají, že mohl uniknout přes hranice do Francie. Skupina měla mít dvanáct členů.

Skupina podle deníku El País připravovala bomby v opuštěném domě ve městě Alcanar. Policisté v domě, který vybuchl ve středu ještě před barcelonským útokem, našli pozůstatky dvou pachatelů.

Objev domu může policii přivést k dalším lidem, kteří na útoku spolupracovali. Hovoří se například o imámovi Abdelbakim Es Sattym, který měl členy skupiny radikalizovat. Podle jiné verze však právě on zahynul při výbuchu v domě, kde si teroristé připravovali výbušniny.

Policie postupně začíná rozkrývat i někdejší činnost pachatelů. Policejní mluvčí v neděli zmínil možnost, že jeden ze členů katalánské teroristické buňky se v minulosti mohl pohybovat po střední Evropě.

Konkrétně mělo jít o Švýcarsko. Policie v Zurichu zmínila, že zaznamenala stopu osob jménem Yousseff Aalla a Mohamed Hicham, kteří mají figurovat mezi podezřelými z přípravy teroristického útoku.

Ten měl původně proběhnout výbušninou či nožem, ale po neplánovaném výbuchu jejich zázemí se prý útočníci rozhodli změnit plány a ve čtvrtek odpoledne útočili v Barceloně automobilem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…