Šťouchanec šéfovi: Lidé by měli nejdřív něčeho docílit. Až pak teprve jít do politiky, napsal Škromach, když se ho ptali na Sobotku

06.08.2014 14:26

Senátor za ČSSD Zdeněk Škromach odpověděl na řadu dotazů čtenářů ParlamentníchListů.cz. Odmítá, že by patřil k největším kritikům premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Zároveň chce vládě nastavovat zrcadlo a tvrdí, že by se do některých politických postů mělo nejdříve dozrát.

Šťouchanec šéfovi: Lidé by měli nejdřív něčeho docílit. Až pak teprve jít do politiky, napsal Škromach, když se ho ptali na Sobotku
Foto: Archiv ZŠ
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Čtenář jménem Kamil se Škromacha zeptal, zda by premiéru Sobotkovi neprospělo, kdyby se chvíli živil jako obyčejný člověk.

„Osobně se domnívám, že do politických postů by se mělo dozrát a nejlépe mohou občany zastávat politici, kteří nejprve docílili něčeho v občanském – civilním životě a nabyté zkušenosti mohou následně zúročit v politice. Ale to je především  na voličích,“ zdůraznil senátor za ČSSD.

ČSSD musí ze svých řad generovat ženy i do vedoucích funkcí a dát jim šanci

V další odpovědi se vyjádřil k starší události, kdy rezignoval na post stínového ministra práce a sociálních věcí. Prý chtěl udělat změnu a také si přál, aby jej ve funkci nahradila žena. To se podařilo a Michaela Marksová je dnes v čele Ministerstva práce a sociálních věcí.

„Sociální demokracie musí ze svých řad generovat ženy i do vedoucích funkcí a dát jim šanci obstát. Svou rezignací jsem si otevřel obzor pro širší okruh témat, kterým se v současnosti rád z pozice senátora a místopředsedy Senátu PČR věnuji,“ vysvětlil Škromach a poukázal na téma exekucí, fungování spravedlnosti nebo podpory podnikatelských investic a rozvoje regionů.

Zatím se nám nedařilo generovat velký podíl žen

Další čtenářka ale připomněla, že ČSSD má ženu na ministerstvu jen proto, že se Petr Krčál vzdal své kandidatury. „Sami máte v ČSSD kvóty, kterými se neřídíte. A navíc, myslíte si, že kvóty ženám skutečně pomáhají?“ zajímala se čtenářka Maláčková.

Škromach poukázal na vnitrostranické referendum, které se mimo jiné zabývalo tím, zda má být na kandidátních listinách 40 procent žen. „Princip rovnosti je jedním ze základních kamenů sociální demokracie, genderovou rovnost nevyjímaje. Prozatím se skutečně nedařilo generovat velký podíl žen. Snad nám právě referendum pomůže pohnout se dál,“ věří senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…