Šťovíček byl vyloučen z opozičních VV, protože podporuje vládu

01.11.2012 10:25

Grémium opozičních Věcí veřejných vyloučilo poslance Milana Šťovíčka ze strany kvůli tomu, že podporoval vládu a ve Sněmovně hlasoval s koalicí. ČTK to dnes řekl místopředseda VV Tomáš Jarolím. Rozhodnutí širšího vedení strany podle něj bylo téměř jednomyslné. Proti byl jen poslanec David Kádner, uvedl Jarolím.

Šťovíček byl vyloučen z opozičních VV, protože podporuje vládu
Foto: archiv poslance
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Milan Šťovíček

¨Starosta Litvínova Šťovíček souhlasí s vládními reformními kroky. V minulosti uvedl, že kabinet bude podporovat do té doby, dokud vláda zaručí zachování územních limitů těžby v severních Čechách.

Ještě se může odvolat

Podle stanov VV je rozhodnutí grémia platné okamžitě. Šťovíček tak již není členem strany, za kterou byl zvolen do Sněmovny. "Důvodem je jeho postoj a podpora vlády a hlasování s koalicí," sdělil ČTK Jarolím. Právě místopředseda VV hlasování o vyloučení neposlušného poslance ze strany inicioval. Šťovíček má podle stanov právo se do konce listopadu proti rozhodnutí grémia odvolat k rozhodčí a revizní komisi VV. "Odvolání nemá odkladný účinek a do rozhodnutí komise usnesení platí," řekl Jarolím.

VV se po posledních sněmovních volbách staly součástí vládní koalice s TOP 09 a ODS. Později ale po neshodách ve vládě i samotných VV kabinet opustily a přešly do opozice. Součástí vlády se stala strana LIDEM, která vznikla odštěpením části bývalých členů VV. Šťovíček zůstal v původní straně, v důležitých hlasováních ale podporoval vládu.

Šťovíček se staví proti zrušení územních limitů těžby uhlí, které by mohly ohrozit obce na Litvínovsku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …