Strach z Putina a nenávist k Rusku. Kalouskův člověk promluvil

29.05.2014 21:15

Chaos a násilí na Ukrajině může vyhovovat jedině Putinovi. Tvrdý postup Kyjeva vůči proruským silám na východě země je zcela namístě. To, co si Putin dovolil v případě Krymu, naposledy udělal Hitler. Přesně takové výroky mohli diváci slyšet v Hyde parku ČT od místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška.

Strach z Putina a nenávist k Rusku. Kalouskův člověk promluvil
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

„Lidi sice v referendu na Krymu něco řekli, ale takhle se to prostě nedělá. To, co provedl Putin, bylo za čárou. Já říkám, že to je precedens na dlouhou dobu dopředu. Co si dovolil on, tak to si naposledy v Evropě dovolil Hitler. To říkám naprosto jasně,“ rozhořčil se místopředseda.

Za vším hledej Kreml

„Já se nebojím Obamy, bojím se Putina,“ přiznal pak s tím, že mocenské prosazování zájmů USA v různých zemích světa je v pořádku. Podle Ženíška je pro Ukrajinu důležité, aby podepsala zbytek asociační dohody s Bruselem a směřovala do „Evropy“. Jednoznačně odmítl tvrzení diváka, že by za rozpoutáním protestů a chaosu v zemi stála EU, respektive USA. Naopak z téhož obvinil ruského prezidenta Putina.

Výsledky prezidentských voleb ho nepřekvapily. Za zvláštní nepovažuje ani to, že byl zvolen jeden z předních oligarchů, a to navzdory tomu, že jedním z hlavních hesel Majdanu byl boj proti oligarchům. „Volby, které proběhly, ukázaly, že drtivá většina Ukrajinců to takhle chtěla. Porošenko získal silný mandát,“ dodal Ženíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…