Strana Karolíny Peake se přes víkend přejmenovala a obměnila vedení

16.02.2014 15:33

Strana, jež se odtrhla od Věcí veřejných, aby v minulé sněmovně držela těsnou většinu koaliční vlády Petra Nečase, na sobotním sněmu změnila název i vedení. Z librálních demokratů (LIDEM) se stala VIZE 2014.

Strana Karolíny Peake se přes víkend přejmenovala a obměnila vedení
Foto: red
Popisek: Logo strany LIDEM

„Českou politickou scénu tak obohatí politický subjekt, který chce zaujmout voliče a prosadit se novým přístupem i novými pohledy na řešení problémů současné české společnosti,“ píše se v tiskové zprávě staronové strany.

Novým předsedou strany byl zvolen Aleš Hemer, první místopředsedkyní Dagmar Navrátilová a dalšími třemi místopředsedy Alena Štrobová, Marek Merhaut a Jiří Mikl.

„Vize 2014 chce přinést nové impulzy do současné politiky. Není náhodou, že jsme zvolili název VIZE. Domníváme se, že naší společnosti vize chybějí a nepochybně chybějí i voličům. Nechceme se soustředit pouze na krátkodobá řešení, ale hlavně na ta dlouhodobá, která obstojí v čase a nebudou vyžadovat změny při každých řádných či mimořádných volbách,“ cituje tisková zpráva strany jejího nového předsedu Aleše Hemera.

V nejbližší době hodlá strana VIZE 2014 zveřejnit hlavní body svého programu, mezi něž má patřit „snížení daní pro nízkopříjmové skupiny obyvatelstva, narovnání sociální nespravedlnosti, reálná podpora sdílených a flexibilních pracovních úvazků, nové vize pro střední třídu i pro generaci 50+“, uvádí VIZE 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…