Stranické buňce ANO v Praze 1 hrozí zrušení

02.04.2014 15:57

Stranické buňce hnutí ANO v Praze 1 hrozí ukončení činnosti. Návrh na její zrušení schválilo na počátku minulého týdne krajské předsednictvo strany. Navrhlo zároveň ukončit členství všem straníkům z organizace v centru města. Řekla to dnes předsedkyně pražského ANO Radmila Kleslová. Konečné slovo bude mít celorepublikové předsednictvo strany.

Stranické buňce ANO v Praze 1 hrozí zrušení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Vedení pražského regionu chce organizaci v Praze 1 zrušit kvůli několika bývalým členům ODS v čele s Marcelem Rücklem, který nemá mezi pražskými politiky příliš dobrou pověst. Na záležitost upozornila MF Dnes.

Navrhuje také vyloučení všech členů ze strany. „Následně by se mohli přihlásit zpátky," řekla Kleslová. Členy ANO v Praze 1 je v současné době asi desítka lidí.

„Pokud by vedení zrušení neschválilo, budeme muset hledat jinou cestu, jak situaci v Praze 1 uklidnit," poznamenala Kleslová. Hnutí ANO podle ní v jiných městských částech podobné potíže nemá.

Jan Kasl, který by ANO měl v Praze vést do komunálních voleb, nechtěl rozhodnutí pražského vedení komentovat s tím, že o případu nemá dost informací.

V kuloárech pražské politiky se také mluví o sporech mezi Kleslovou a Kaslem ohledně sestavování kandidátky do zastupitelstva hlavního města. Části straníků se prý nelíbí, že se Kasl snaží obsadit první příčky kandidátní listiny podle svých představ. Kasl to odmítá, žádnou kandidátní listinu prý nesestavuje a vybrané lidi oslovil po domluvě se zakladatelem hnutí Andrejem Babišem.

reklama

autor: jma, čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…