Stranu to nepoškodí, prohlásil po Klausově vyhození Marek Benda. A připomněl chování „starého pána“

17.03.2019 8:41

Dlouholetý poslanec ODS Marek Benda, který ve své straně zažil už ledacos, se nyní pro server Aktuálně.cz vyjádřil k vyloučení Václava Klause mladšího, o kterém rozhodlo vedení ODS v sobotu. „Stranu to nepoškodí, není vázaná na jednu osobu,“ uvedl s tím, že i s Petrem Fialou v čele má ODS příště šanci na premiérské křeslo.

Stranu to nepoškodí, prohlásil po Klausově vyhození Marek Benda. A připomněl chování „starého pána“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

Jestli bude ODS odchod Václava Klause za jeho nemístné výroky a přirovnání bolet, se podle Bendy ještě ukáže. Spíš predikuje, že žádné větší následky to mít nebude. „Podle našich průzkumů to nebude nic dramatického. Voliči nevolí stranu kvůli osobě, ale proto, že s ní nějak souzní,“ řekl Benda s tím, že strana má dlouhou historii. A všichni vědí, co zkazili a co udělali dobře.

Připomněl, že s jeho otcem Václavem Klausem starším jsou rozešlí již také nějaký pátek. „Se starým pánem rozchod trvá dlouho. Už od roku 2008 nás posílá do kytek, v roce 2013, kdy na tom ODS byla úplně nejhůř, podporoval jinou stranu,“ podotkl a dodal, že v minulých volbách prohlásil, že je ochoten volit ODS jenom proto, že kandidoval jeho syn. „Bývalý pan prezident se bohužel ODS fatálně vzdálil,“ dodal Benda.

Je si prý vědom toho, že ODS potřebuje stoupat. Ale cesty k tomu jsou podle něj různé. Někteří komentátoři však pochybují, zda je Petr Fiala tím pravým šéfem, který může dovést ODS výš. Podle Bendy je to ale nepochybně člověk na svém místě. „Ty pochybnosti se nejčastěji objevovaly v denících Agrofertu, Mladé frontě DNES a Lidových novinách. Nemají jak jinak na Petra Fialu útočit, tak říkají, že je slabý,“ míní.

Následně to vše podle Bendy začali kopírovat ostatní. Petr Fiala má ale prý na to, aby vedl ODS. „Má vzdělání a schopnosti na to, aby byl premiérem této země. Myslím si, že to v následujících dvou letech dokáže,“ věří pevně ve Fialovy schopnosti a dodává, že když Fiala něco říká, myslí to vážně. „Když v roce 2014 přebíral ODS, řekl, že je to mise na osm let, ne na čtyři roky,“ zdůraznil.

Nesouhlasí ani s tím, že Fialovi chyběly v projevu emoce. „Když si člověk poslechl projev Petra Fialy na tomto kongresu, musel se přesvědčit, že on emoce má,“ řekl s tím, že je jen možná nepoužívá tak často. Podle Bendy jsou jen některé chvíle, kdy má smysl jít do emočního řešení. „Naši voliči očekávají, že jim dáme řešení, ne nějaké kecy,“ řekl poslanec jasně na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…