Strany slaví První máj. TOP 09 vytlačila ODS z vrcholu

01.05.2014 13:42

Politické strany slaví po celé republice První máj. Nabízí bohatý doprovodný program a snaží se získat voliče pro blížící se volby do Evropského parlamentu. ODS a TOP 09 budou odpoledne bojovat o návštěvníky Petřína, Úsvit nabídne písně Karla Černocha v podání jeho syna Marka, který za hnutí poslancuje.

Strany slaví První máj. TOP 09 vytlačila ODS z vrcholu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslava 1. máje na Slovanském ostrově za účasti předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky

Pravice si rozbalila shodně hlavní tábor na pražském Petříně. V minulosti byl Petřín výsadní prvomájovou baštou občanských demokratů. Letos se o něj občanští demokraté musí podělit s TOP 09. Ta obsadila vrchol známého kopce včetně lanovky, ODS se tentokrát musela spokojit pouze se spodní stanicí. Měnící se pořádky potvrdil i starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký z TOP 09.

„Doba se mění. ODS vládla 20 let v Praze 1, proto měla Petřín. Teď je dominantní stranou na Praze 1 TOP 09, tak má své akce na Petříně ona," zmínil. Přesto by k žádným sporům docházet nemělo. „Nemyslím si, že Petřín je tak malý, abychom se tam nevešli společně," dodal Humpolecký. Obě strany nabízejí bohatý doprovodný program. TOP 09 se pokusí například o rekord v líbání a ODS představí věci, které chce dělat pro rodinu.

Hnutí ANO si vybralo za místo pro svoje oslavy v Praze náměstí Jiřího z Poděbrad. I oni si pro návštěvníky připravili rozmanitý program. Na své si přijdou všechny věkové skupiny. Pro děti je připraven skákací hrad a cukrová vata, senioři si budou zase moci nechat změřit tlak. Hnutí láká i na jídlo zadarmo. Pražská předsedkyně hnutí Radmila Kleslová považuje za největší „tahák" "lvíčka a tygříčka, kterého tam budou mít pro děti. Na akci dorazí i sám šéf hnutí Andrej Babiš.

Levice se svými pravicovými kolegy nenechává zahanbit. Pro svoje příznivce pořádá desítky akcí po celé republice. Sociální demokraté se slovy svého lídra Bohuslava Sobotky rozhodli využít Svátek práce mimo jiné i k „informování voličů a sympatizantů o pozitivních změnách, které se jim podařilo prosadit během tříměsíčního působení v nové vládě". Komunisté začínají svůj program na pražském Výstavišti. Nechybí atrakce pro děti, stánky s občerstvením a suvenýry.

Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury si pro svoje příznivce rovněž připravil program. Slavit bude v pražské Stromovce. Sympatizanty láká na hity Karla Černocha, které zazpívá jeho syn Marek. Žádnou specialitu si naopak pro svoje voliče nepřipravili lidovci. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…