Středočeská ODS má nového předsedu. Je jím...

02.12.2017 19:58

Předsedou středočeské ODS zůstává i nadále její dosavadní předseda Jan Skopeček. Na dnešním regionálním sněmu pro něj hlasovalo 101 ze 111 delegátů. Proti Skopečkovi kandidoval na předsedu Lukáš Rak, který dostal šest hlasů. Místopředsedy středočeské ODS byli zvoleni Pavel Pavlík, Tomáš Vokurka, Miroslav Bernášek, Tomáš Martinec a Raduan Nwelati. ČTK to řekl předseda středočeské ODS Jan Skopeček.

Středočeská ODS má nového předsedu. Je jím...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stín ODS

Bernášek, Vokurka a Nwelati působili jako místopředsedové i dosud. Spolu s nim byli místopředsedy také Michal Pánek a Martin Smetana, kteří dnes sice na pozici kandidovali, ale nebyli zvoleni. Jako další kandidoval také Petr Bendl, ani on na post místopředsedy nedosáhl.

Nejvíce hlasů dnes získal Pavel Pavlík, pro kterého hlasovalo 79 delegátů. Nejméně naopak získal Nwelati, kterého volilo 62 členů.

Skopeček po svém znovuzvolení předsedou poděkoval svým kolegům. „Skutečně 101 hlasů považuji za úspěch. Platí, že obhajovat je často těžší, než když člověk kandiduje a je zvolen poprvé. Já ten úspěch přičítám do značné míry tomu, že se nám ve středních Čechách podařila kampaň do Poslanecké sněmovny a že ten výsledek kandidátky, kterou jsem měl tu čest vést, tak ten výsledek v regionu byl dobrý,“ řekl ČTK Skopeček. Cílem jeho práce v budoucnu podle něj bude především příprava a pomoc jednotlivým kandidátům ODS v komunálních volbách. „Budu pracovat na tom, aby ODS byla jasně pravicově zaměřená strana, která nekoketuje příliš se středem, ale snaží se získat skutečné pravicové voliče, kterých je podle mého názoru spousta, jen je potřeba je oslovit a získávat jejich důvěru,“ dodal Skopeček.

Středočeská ODS dnes jednohlasně nominovala jako svého kandidáta na předsedu strany dosavadního šéfa Petra Fialu. Na pozici místopředsedy sněm navrhl starostu obce Líbeznice Martina Kupku, který také usedne ve Sněmovně. O celostátním vedení budou občanští demokraté rozhodovat 13. ledna v Ostravě.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …