Středočeská ODS má nového předsedu. Kdysi radil Klausovi

21.12.2013 18:01

Novým předsedou středočeské ODS se stal ekonomický poradce bývalého prezidenta Václava Klause Jan Skopeček, který nyní působí jako předseda krajského kontrolního výboru, radní a zastupitel v Hořovicích na Berounsku.

Středočeská ODS má nového předsedu. Kdysi radil Klausovi
Foto: ods.cz
Popisek: Jan Skopeček, člen Výkonné rady ODS a někdejší výkonný ředitel Centra pro ekonomiku a politiku

Na post předsedy strany, o kterém budou občanští demokraté rozhodovat na lednovém kongresu, středočeská ODS nominovala exministra školství a bývalého rektora Masarykovy univerzity Petra Fialu. Rozhodl o tom sobotní regionální sněm v Mladé Boleslavi.

Jan Skopeček ve funkci šéfa vlivné středočeské ODS nahradil poslance a bývalého ministra Petra Bendla, který vedl krajskou organizaci od roku 2007. Delegáti sněmu jej podle regionálního manažera strany Lukáše Paclta zvolili hned v prvním kole hlasování. Bendl už na post předsedy počtvrté v řadě nekandidoval.

Místopředsedy se stali krajský zastupitel Tomáš Havlíček, náměstek ministra životního prostředí a kladenský zastupitel Vojtěch Munzar, starosta Českého Brodu Jakub Nekolný, starosta Dobřichovic u Prahy Michael Pánek a sedlčanský zastupitel Václav Calta.

Středočeská ODS také navrhovala kandidáty do celostátního vedení strany, o němž se rozhodne na kongresu. Na post prvního místopředsedy nebude nominovat nikoho, o další pozici místopředsedy bude usilovat starosta Líbeznic u Prahy a někdejší mluvčí vlády nebo kraje Martin Kupka. O kandidátech do výkonné rady ODS rozhodoval regionální sněm ještě v odpoledních hodinách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…