Středočeskému STANu nepomohly ani koaliční hlasy. Na zastupitelstvu jejich židle zely prázdnotou. Prý spěchali sledovat Modrý kód

03.06.2020 12:15

Se vší slávou prosadili členové středočeského STANu na jednání krajského zastupitelstva volbu předsedy kontrolního výboru. Mysleli si zřejmě, jak zahrají na strunu voličům, protože počítali, že jim to „zlá“ koalice znemožní. Nestalo se tak. Tentokrát si svůj totální propadák zavinili sami. Spousta z nich totiž spěchala domů.

Středočeskému STANu nepomohly ani koaliční hlasy. Na zastupitelstvu jejich židle zely prázdnotou. Prý spěchali sledovat Modrý kód
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Anketa

Hrozí v Evropě podobné nepokoje jako v USA?

89%
11%
hlasovalo: 10410 lidí
„Vždyť v televizi začínal další díl seriálu Modrý kód. Ke zvolení kandidáta nominovaného hnutím STAN proto nestačily ani hlasy zástupců ANO, ČSSD a komunistů. Opozice měla v tu chvíli v sále jen 14 z celkem 29 zastupitelů,“ sdělil redakci zastupitel kraje.

Hnutí STAN, byť mělo šanci, neuspělo. Jejich nominant Pavel Fojtík byl jediným kandidátem a bylo jen na šikovnosti předsedy zastupitelského klubu, aby pro něj získal „u kulatého stolu“ potřebnou podporu.

Hejtmanka Pokorná Jermanová totiž dala předsedům klubů čas na dosažení dohody. Někteří zastupitelé koaličních stran, včetně hejtmanky, se po poradě rozhodli k ústupku a zvedli ruku pro Fojtíka. Ani to ale nestačilo. Opoziční židle totiž byly tou dobou už dávno prázdné a kandidát kvůli tomu potřebných 33 hlasů nezískal. Není to přitom ani tak dlouho, co člen hnutí STAN Věslav Michalik fotil zlotřilé zaměstnance krajského úřadu, kterak opouštěli úřad v čase, kdy jim končila pracovní doba. Vše pak doplnil štiplavým komentářem.

Post předsedy kontrolního výboru tedy zůstal i tentokrát neobsazený. Nezbylo než najít důstojný způsob, jak přežít do dalšího zasedání a zpřehlednit činnost tohoto orgánu. „Je úsměvné, že se lídři STANu stali hlavními hrdiny této smutné komedie, a že se kvůli nim bude muset na příštím zastupitelstvu měnit jednací řád, aby se podobné eskapádě pro příště předešlo,“ doplnil náš zdroj z řad středočeských politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…