Středočeský kraj: V Mladé Boleslavi vznikne fotbalové centrum mládeže

30.06.2015 17:24

Zřízení Fotbalového centra mládeže Mladá Boleslav při Střední odborné škole a Středním odborném učilišti Mladá Boleslav schválila v pondělí 29. června Rada Středočeského kraje. Centrum pro mladé talentované fotbalisty kraj podpoří částkou ve výši jeden milion korun. Vybudováno bude v úzké spolupráci s Fotbalovým klubem Mladá Boleslav, jenž v rámci spádové oblasti Mladoboleslavska spolupracuje s dalšími fotbalovými kluby a bude odpovídat za organizaci a činnost sportovního centra.

Středočeský kraj: V Mladé Boleslavi vznikne fotbalové centrum mládeže
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

„Cílem zřízení fotbalového centra je zabezpečit sportovní přípravu a rozvoj talentovaných sportovců ve věku 16 až 19 let. Předpokládáme, že by do něj mělo být zařazeno celkem devadesát mladých fotbalistů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Milan Němec (ČSSD).  Upřesnil také, že ve sportovním zařízení by se měli mladým sportovcům věnovat čtyři profesionální trenéři a jejich asistenti. Fotbalový klub zorganizuje tréninkový proces, soutěže a účast družstev na turnajích, zabezpečí regeneraci a zdravotní péči hráčům. Odborná příprava a zvyšování výkonnosti sportovců pak zvýší jejich šance na zařazení do výběrů mládežnických reprezentací České republiky.

Vznik sportovních center, působících při středních školách, začal Středočeský kraj podporovat před pěti lety. V letošním roce jich vzniklo sedm. Celkem na území kraje působí těchto sportovních center deset, a to v Nymburce (basketbal hoši a kanoistika), Horkách nad Jizerou (badminton), Kolíně (atletika), Kralupech nad Vltavou (basketbal dívky), Kladně (plavání, hokej), Příbrami (fotbal), Staré Boleslavi (atletika) a v Mladé Boleslavi (florbal).

„Věřím, že vznik sportovních středisek ocení nejen aktivní sportovci, ale také ti, kteří o provozování nějakého sportu u svých dětí zatím uvažují. Je to výborná možnost, jak odvést mládež od nevhodného trávení volného času a ty, kteří byli obdarováni talentem, podpořit v rozvíjení těchto schopností,“ komentoval zřízení v pořadí jedenáctého sportovního centra v kraji hejtman Miloš Petera (ČSSD).  Středočeský kraj, při zohlednění příspěvku 1 milion korun na vznik Fotbalového centra mládeže Mladá Boleslav, podpořil vznik těchto sportovních center částkou v celkové výši 11 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…