Středočeský kraj chce pomoci s financováním školních obědů. Zapojí peníze z Unie

05.05.2021 9:44

Stejně jako v předchozích letech středočeští zastupitelé schválili zapojení kraje do projektového záměru Obědy do škol. Podle předpokladů bude do projektu zapojeno celkem 1 340 dětí. „Zaplacení oběda je přímou podporou dětí ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 15 let, které by si jinak školní stravování nemohly dovolit,“ řekl náměstek hejtmanky Peckové a její stranický kolega Věslav Michalik (STAN).

Středočeský kraj chce pomoci s financováním školních obědů. Zapojí peníze z Unie
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

Anketa

Komu víc věříte?

hlasovalo: 14814 lidí
V novém školním roce se do plánu zapojí celkem 188 mateřských a základních škol včetně gymnázií a 14 školních jídelen. „Z toho partnerskou organizací pro kraj je 146 škol a gymnázií a 14 jídelen. Některé školy a školní jídelny jako samostatné subjekty zastřešují zapojení více škol najednou. Není to malý počet. Naopak se ukazuje, že opětovné využití projektu a pomoc dětem a žákům, jejichž rodiny se ocitly v nouzi, má smysl,“ dodal náměstek.

Peníze za obědy nebude kraj platit přímo ze svého rozpočtu. Budou financovány z evropských peněz a ze státního rozpočtu.

„Bude-li naše projektová žádost schválena, pak poskytnutá dotace představuje 100 procent způsobilých výdajů, které budou z 85 procent hrazeny z prostředků Fondu evropské pomoci nejchudším osobám a z 15 procent ze státního rozpočtu,“ upřesnil Michalik s tím, že výše finančních prostředků, které by měly být krajským školám poskytnuty, činí 6,79 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…