Středočeští sociální demokraté navrhnou na hejtmana svého předsedu Peteru

25.06.2014 17:44

Středočeská ČSSD navrhne na hejtmana svého předsedu a dosavadního hejtmanova náměstka Miloše Peteru. Rozhodl o tom dnes krajský výkonný výbor ČSSD, potvrdili ČTK během jednání jeho členové včetně Petery.

Středočeští sociální demokraté navrhnou na hejtmana svého předsedu Peteru
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

Petera nahradí Josefa Řiháka, který v pondělí vyhověl výzvě spolustraníků a rezignoval. Novou členkou rady se podle zdrojů ČTK z ČSSD stane bývalá hejtmanka Zuzana Moravčíková. Volba nového vedení je plánována na pátek. Krajský výkonný výbor ČSSD dnes zároveň stvrdil Řihákovu nominaci do Senátu, sdělily ČTK zdroje z Lidového domu.

Prý vázla komunikace mezi Řihákem a radními

Řihák tvrdí, že ho nikdo k rezignaci nenutil a odešel o své vůli. Podle spolustraníků by se měl více zaměřit na senátní volby, v nichž chce obhajovat mandát, a nekumulovat funkce. Podle některých zástupců ČSSD také vázla komunikace mezi Řihákem a radními.

Opozice se podivila tomu, že jí nikdo oficiálně nesdělil důvod Řihákova odchodu. Upozornila i na to, že Petera je spojen s érou bývalého hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD), souzeného kvůli korupci, jemuž dělal náměstka.

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…