Středula pohrozil Babišovi protesty. Na své straně má Hamáčka

11.08.2018 13:43

Platy ve veřejném sektoru jsou stále tématem rozhovorů mezi premiérem Andrejem Babišem (ANO) a odboráři. Jejich šéf Josef Středula, jenž poskytl rozhovor serveru Info.cz, stále věří, že jednání přijdou a protesty tak nebudou.

Středula pohrozil Babišovi protesty. Na své straně má Hamáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Na straně odborářů je předseda sociální demokracie Jan Hamáček, který se nechává slyšet, že navyšování platů zaměstnanců ve veřejném sektoru by se mělo co nejvíce blížit odborářským požadavkům. Další členové vlády si však navyšování představují jinak. Středula však doufá, že koalice bude jednat o tom prostoru, který se nachází na vládní straně. 

Středula se nyní právě s Hamáčkem sešel, je ještě otázkou, zda dopadne i setkání s premiérem Andrejem Babišem (ANO). „Já jsem viděl tu reakci, která hovoří o tom, že pana předsedu vlády údajně na toto téma nikdo nepožádal o schůzku. Toto ale není vůbec předmětem,“ řekl Středula s tím, že z vládní strany však bylo slíbeno již před časem, že se schůzka uskuteční. 

Původní text ZDE.

Jak Středula také uvedl, odboráři požadují desetiprocentní plošné navýšení, na něž zatím Babiš nechce přistoupit. „My jsme se ještě nedostali k diskusi, kolik to ve skutečnosti bude. Zatím jsou pouze dvě hranice. První je ta, kterou zveřejnilo ministerstvo financí na tiskové konferenci v červenci. To znamená 15 procent učitelům, šest procent objemu dalším a dvě procenta do tarifu. Náš požadavek je deset procent do tarifu,“ sdělil Středula, že vyjednávání ještě budou následovat. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …