Střelba do fotbalových fanoušků ve švédském Malmö. Podle autorit to s terorismem nesouvisí, hlásí veřejnoprávní Němci

18.06.2018 21:21

Ve švédském Malmö došlo v pondělí večer k útoku střelnou zbraní. Na místě mělo zůstat několik zraněných, útočníkovi se podle policie podařilo uprchnout.

Střelba do fotbalových fanoušků ve švédském Malmö. Podle autorit to s terorismem nesouvisí, hlásí veřejnoprávní Němci
Foto: Vít Hassan
Popisek: V jihošvédském městě Malmö

Podle agentur je potvrzeno minimálně pět zranění, z toho tři vážně. Útočník měl střílet do davu, který na veřejném prostranství oslavoval vítězství švédské fotbalové reprezentace na mistrovství světa. Ten odpoledne porazil tým Jižní Koreje 1:0.

Místní média přinesla informace svědků, že na místě zaznělo patnáct až dvacet výstřelů.

 Policie uzavřela tři ulice v centru města. Uklidňuje však veřejnost, že žádné další nebezpečí nehrozí, ačkoliv podle nepotvrzených informací střelec nebyl zadržen a uniká.

„Uzavřeli jsme oblast a vyslýcháme svědky, pokud mohou nebo jsou ochotni mluvit,“ sdělil policejní mluvčí Stephan Soderholm.

 

 

Švédské město Malmö je známé vysokou koncentrací běženců z muslimských zemí.

Web německé veřejnoprávní televize DW.com ovšem hned na úvod své zprávy ujišťuje, že „autority“ nevěří, že by čin souvisel s terorismem.

Později švédská policie přišla s teorií, že útok byl vyřizováním účtů mezi zločinci, protože o trojici postřelených se měla zajímat policie. Dalšího ze zasažených zasáhla zcela náhodou kulka ve chvíli, kdy v přilehlé internetové kavárně seděl u počítače.

„Pravděpodobně se mezi sebou střílela kriminální individua,“ sdělil mluvčí policie Fredrik Bratt. Německý veřejnoprávní web k tomu dodává, že „bitky mezi kriminálními gangy o území“ ve velkých švédských městech v posledních letech přibývají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…