Střelba v Kalifornii. Údajně čtrnáct mrtvých

02.12.2015 22:34

V americkém státě Kalifornie ve městě San Bernardino rozpoutali ve středu odpoledne tamního času peklo tři střelci. Ve středisku pro mentálně postižené může být až 20 mrtvých.

Střelba v Kalifornii. Údajně čtrnáct mrtvých
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Stanice CNN informuje o střelbě v kalifornském San Bernardinu, přičemž ke střelbě mělo dojít jak přímo v budově zařízení pro pomoc mentálně postiženým lidem, tak před ní. Údajně až třem útočníkům se podařilo prchnout v připraveném voze. CNN ale upozorňuje, že počet střelců je nejasný.

Žena, která pracuje v budově, kde došlo ke střelbě, napsala SMS zprávu svému otci Terry Pettitovi. „V práci slyším střelbu, jsou tu zastřelení.“ Pan Pettit doplnil, že podle dcery je na místě deset až dvacet mrtvých lidí.

Útočník či útočníci byli velmi dobře ozbrojeni a policie po nich intenzivně pátrá.

Celou zprávu v angličtině najdete zde.

Inland Regional Center, kde ke střelbě došlo, informuje na svých facebookových stránkách o tom, že v jeho zařízeních pracuje asi 670 lidí, kteří se v každodenním kontaktu s mentálně postiženými snaží, aby co nejvíce ulehčili a zpříjemnili život svých klientů.

Kolem třiadvacáté hodiny našeho času byla zveřejněna informace policie, podle které mělo po střelbě skončit čtrnáct lidí mrtvých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…