Střety v ODS pokračují. Někteří chtějí vylučovat i exprimátora Svobodu

09.08.2013 16:15

Předseda pražské ODS, exprimátor Bohuslav Svoboda, navrhl vyloučení Tomáše Hrdličky z řad občanských demokratů. Pokud ale skutečně dojde k vyloučení lobbisty, jenž bývá označován za jednoho z kmotrů, mohla by být ohrožena i pozice samotného Svobody. O jeho případném vyhazovu ze strany hovořil ve vyjádření pro Právo člen Výkonné rady ODS Zdeněk Pánek.

Střety v ODS pokračují. Někteří chtějí vylučovat i exprimátora Svobodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

„Připadá mi naprosto absurdní vylučovat kohokoliv na základě novinářských spekulací. Nejprve by měli z ODS odejít ti, kdo ODS opravdu poškozují. To jsou například ti, kteří jsou obviněni z ekonomické trestné činnosti, jako třeba Svoboda, který chce vyloučení Hrdličky navrhnout,“ řekl Právu Pánek, který ve výkonné radě zastupuje středočeský region.

Podle Pánka navíc platí, že právě expremiér Petr Nečas a spolu s ním i Bohuslav Svoboda zničili poslední zbytky důvěry občanů v tuto stranu. Sluší se dodat, že není úplně jasné, zda k Hrdličkovu vyloučení skutečně dojde. Ve straně totiž zaznívají i hlasy, že nelze jednotlivé členy vyhazovat pouze na základě projevení odlišných názorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…