Striptýz pro Babiše, databáze snů. Senátor Valenta rozebírá, co všechno způsobí kontrolní hlášení DPH

02.01.2016 21:05

Pro skupinku vyvolených je tak vytvářena databáze snů. Ta bude lehce zneužitelná v konkurečním boji. Zároveň zavádí neodvolatelné a pro mnoho malých podnikatelů likvidační pokuty. Ty může stát vyměřit živnostníkovi jen za to, že do pěti dnů nevysvětlil i malou nesrovnalost v ministerské databázi.

Striptýz pro Babiše, databáze snů. Senátor Valenta rozebírá, co všechno způsobí kontrolní hlášení DPH
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„A stane se tak bez ohledu, na čí straně vznikl nesoulad v zaslaných přehledech. To byly mimo jiné důvody, proč jsem zvedl hozenou rukavici Strany soukromníků ČR. Díky podpoře dalších dvaceti kolegů jsem podal ústavní stížnost, ve které žádáme Ústavní soud o zrušení tohoto  nesmyslného zákona,“ řekl ParlamentnímListům.cz senátor Ivo Valenta.

Valenta předem očekával, že se s kolegy stane terčem účelové kritiky, že prý chtějí napomáhat daňovým únikům. „Realita třeba ze sousedního Slovenska ovšem hovoří o opaku. Tam kontrolní hlášení mají, ale to v žádném případě nezabránilo podvodníkům, aby podváděli,“ doplnil Valenta.



S tím naprosto souhlasí primátor Teplic a senátor za ODS Jaroslav Kubera. Ten se svým typickým smyslem pro humor soudí, že kontrolní hlášení jsou k smíchu. „Oni vám to samozřejmě nahlas neřeknou, ale legislativcům ve Sněmovně i Senátu šedivějí vlasy nad tím, jak se v poslední době u nás tvoří zákony. Paskvily, které v praxi velmi brzy dokážou, že nemají absolutně žádné opodstatnění. Kontrolní hlášení patří mezi ně,“ tvrdí.

Kubera přesto věří ve zdravý rozum Ústavního soudu. Senátor nedokáže odhadnout, zda ústavní soudci rozhodnou ještě před 25. únorem 2016, kdy se poprvé má kontrolní hlášení odevzdávat. „ Samozřejmě platné zákony musíme respektovat. Zatím i tak něco stupidního jako je kontrolní hlášení DPH, které vchází zítra v platnost,“ upřesnil pro PL Kubera.   

    

 

 
 

 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Josef Petrů

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…