Stropnický v pražské radě nedodržoval dohody, stěžoval si náměstek Krnáčové

17.12.2015 19:19

Dnešním hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek. S Karolínou Koubovou mluvili o situaci na pražském zastupitelstvu, o budoucnosti koalice a Prahy obecně.

Stropnický v pražské radě nedodržoval dohody, stěžoval si náměstek Krnáčové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Ano, podařilo se schválit rozpočet,“ řekl Dolínek a dodal, že již vznikl i dodatek.

„Tak tato koalice v tomto formátu nehlasovala poprvé,“ dodal zastupitel s tím, že však není schopná vytvořit vlastní radu, přestože tímto způsobem hlasuje již dva měsíce.

„Je to velmi komplikované,“ uvedl Dolínek a řekl, že velmi negativně cítí ony průtahy. „Praha je de facto motorem České republiky.“ Dodal, že přední než samotná účast ČSSD v koalici je její rychlé ustanovení.

Široká koalice podle něj ještě mrtvá není, neví však, co se stane v blízké budoucnosti. „Co se týká mě, já jsem sedmý v radě, mojí rezignací by se nic neřešilo,“ uvedl Dolínek s tím, že má na starost moc důležitý resort, než aby rezignoval. „Já svůj mandát v radě beru jako pracovní.“

„Nakonec to vygradovalo, že kolega Stropnický nedodržoval žádné dohody,“ popsal Dolínek průběh posledního roku na magistrátu.

„Jsme připraveni to respektovat,“ řekl o možných rozhodnutích, která na magistrátu v blízké budoucnosti proběhnou. ČSSD není podle něj v pozici, kdy by mohla diktovat.

Celý pořad zde.

„Není to o Petrovi Dolínkovi, není to o mém bytí a chtění být v nějaké radě,“ dodal zastupitel s tím, že je to na každém politikovi, zda je schopen vykonávat funkci a plnit plány. Zároveň podotkl, že je ochoten přinášet oběti.

„Toto už je veřejný rozklad celé koalice, to už je trapné vůči Pražanům,“ zhodnotil celou situaci Dolínek. Zmínil TOP 09 a její snahy získat místo primátora a dodal, že o to ČSSD nejde. „Hlavně aby Praha žila, a ne aby politici žili z té bídy, kterou my tam způsobujeme.“

„Tak se chová ČSSD vždycky na pražském magistrátu,“ řekl Dolínek s tím, že často kritizují a zároveň jsou i velmi ochotní a pracovití v mnoha ohledech.

Na otázku, zda nepřestanou v Praze od 1. 1. 2016 svítit světla, ukázal Dolínek na ODS, že je to její chyba, ale že už je to vyřešené.

To, že jeden z pražských zastupitelů za ČSSD byl odsouzen za podvod, je podle Dolínka něco jiného než mnoho různých politických skandálů, protože Březina je „pracovitý člověk“ a dělá toho pro Prahu hodně.

Následně začal Dolínek vyjmenovávat svoje vlastní úspěchy jako například jeho práce v oblasti cyklistiky či zlevněné jízdné pro Pražany.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…