Stropnického trubka. Ministr herec nám prý udělal světovou ostudu

05.02.2016 13:56

Tomáš Klvaňa se v komentáři pro Reflex.cz ostře pustil do ministra obrany Martina Stropnického (ANO) za to, co novinářům řekl o libanonské kauze Alího Fajáda. Faktem sice je, že svět občas jedná s teroristy. Dělá to Izrael, dělá to Francie a dělají to i Spojené státy. Jenže to nikdo nepotvrdí veřejně. Tedy nikdo až na Stropnického. Ten se zachoval děsivě, jenže u nás to nikoho nevzrušuje. Poděkovat za to můžeme Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi.

Stropnického trubka. Ministr herec nám prý udělal světovou ostudu
Foto: hns
Popisek: Jeden ze studentských vůdců Tomáš Klvaňa

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) udělal podle Tomáše Klvani dobře, když mlčel, případně mlžil. Oznámil toliko, že se Alího Fajáda a jeho komplice rozhodl nevydat do Spojených států, ačkoli si to náš spojenec v NATO velmi přál. České právo takovou možnost ministrovi dává a Pelikán ji využil. Tečka. Stejně se měl zachovat i jeho vládní kolega Stropnický.

Historie ukazuje, že Francie s teroristy vyjednává, možná jim i platí a hovoří s nimi i Izrael či Spojené státy. Je to pochopitelné, kdo by se nesnažil chránit vlastní občany. Ale nikdo o tom nemluví.

Celý komentář najdete zde.

„Co si ale nedovedu představit, je, že na postu ministra obrany sedí užvaněný chlápek, který co neví, to nepoví. I kdyby opravdu k výměně takto došlo, ministr vlády, natožpak obrany, nesmí žádnou takovou dohodu otevřeně potvrdit. Lhát nesmí, ale může klidně mlčet nebo mlžit jako Pelikán. Stropnického trubka je totiž jak na veřejnosti oficiálně potvrzenou urážkou našeho spojence ve Washingtonu, tak na veřejnosti oficiálně potvrzeným oznámením teroristům: můžete to klidně zase někdy zkusit znova, my už se s vámi nějak dohodneme. Jde o Stropnického profesionální (ministerské a diplomatické, nikoliv herecké) selhání. Jenže u nás nic takového už nikoho nevzruší,“ zlobí se Klvaňa.

Není se co divit. Česká veřejnost i média otupěla po kanonádě populistických výroků exprezidenta Václava Klause a jeho nástupce Miloše Zemana.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…