Stropnický sdělil podrobnosti o tlaku KDU-ČSL: Začalo to, když...

20.12.2013 8:37

Martin Stropnický z hnutí ANO je připraven ujmout se postu ministra obrany. Uvedl to v rozhovoru pro dnešní Právo. Přestože právě Stropnického jako ministra obrany si nedokáže představit prezident, jak nedávno uvedl. Stropnický ohledně současného sporu o post ministra zemědělství vyjádřil pocit, že k nějaké dohodě nakonec dojde. Jeho důvěra v lidovce je už ale nalomená. Připomněl také, že zájem lidovců o rezort zemědělství zesílil až po návratu jejich šéfa Pavla Bělobrádka z návštěvy USA.

Stropnický sdělil podrobnosti o tlaku KDU-ČSL: Začalo to, když...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

„Lidovci měli latentní zájem o zemědělství, ale resort nehrál klíčovou roli v prvních jednáních. Silně to zaznělo, když se vrátil Pavel Bělobrádek z USA a usnesl se na tom celostátní výbor,“ uvedl Stropnický v rozhovoru.

Vyjádřil pocit, že k dohodě všech tří stran pravděpodobné budoucí koalice nakonec dojde. „Jako politický nováček bych ale odhadoval, že věc vyhrotit a málem ji dovést ke krachu může být běžná taktika,“ domnívá se.

Přestože prezident Miloš Zeman nedávno v souvislosti s Martinem Stropnickým varoval, aby obranu nevedla další Karolína Peake, je Stropnický připraven v případě, že o to bude požádán, se tohoto resortu ujmout: „Když moje jméno padlo, tak mě to zarazilo a přemýšlel jsem, co bych musel udělat pro to, abych před sebou obstál. Byl bych nerad, abych dělal něco, o čem bych věděl, že to je nad moje síly. Intenzivně jsem o tom uvažoval a do rizika bych šel, pokud bych si mohl vybrat tým asi deseti lidí, ke kterému bych měl naprostou důvěru,“ uvedl Stropnický.

Na ministerstvu by chtěl především skoncovat s nákupy přes nejrůznější prostředníky. „To bude těžké, protože to bude ohrožovat řadu lidí s dlouhými prsty a schopnostmi ovlivňovat veřejné mínění,“ přiznal závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…