Stropnický: Myslel jsem si, že tohle se u nás neděje. Tak jsem se spletl

09.06.2015 15:00

Důvodem, proč byla veřejnost o útoku na dům ministra obrany informována se zpožděním, byla snaha poskytnout vyšetřovatelům alespoň několik hodin klidu. Sám Martin Stropnický se navíc o celém incidentu dozvěděl až s několikahodinovým zpožděním. Vyplývá to z informací, které Stropnický uvedl na krátkém setkání s novináři dnes odpoledne.

Stropnický: Myslel jsem si, že tohle se u nás neděje. Tak jsem se spletl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Ministr, který vypadal poněkud sklesle a pobledle, nejprve uvedl, že doufal, že v naší zemi k takovým věcem nedochází. „Tak jsem se spletl,“ posteskl si. A naznačil, že je rozhořčen tím, že se do nebezpečí dostala jeho rodina. „Mně by nevadilo, kdyby se mnou někdo nesouhlasil, kdyby se mnou třeba i výrazně polemizoval. Ale velice mi vadí, když někdo ohrožuje mou rodinu,“ řekl s tím, že takové jednání považuje za mimořádně zbabělé.

Poděkoval Policii ČR a Vojenské policii, které celou věc společně vyšetřují.

Prozradil také, že na jeho dům byly hozeny celkem čtyři láhve s „nějakou ropnou látkou“, která je „jednoznačně hořlavá“. Jedna z lahví, která dopadla na pozemek, přiléhající ke Stropnického domu, se po dopadu nerozbila.

Apeloval na média, aby braly v úvahu bezpečnost jeho rodiny

Ministr apeloval na média, aby brali v úvahu bezpečnost jeho rodiny. „Před mým domem je spousta štábů, všichni si fotí všechna okna, všechny dveře, všechny vchody, všechny východy. Nejsem si úplně jistý, že to přispěje k bezpečnosti mojí rodiny. Takže bych poprosil, kdyby to mohlo mít nějakou míru,“ poprosil přítomné novináře.

Reagoval také na otázku, proč byla informace o útoku zveřejněna až s určitým zpožděním. Prý za to mohl jeho syn. „Stalo se to v neděli ve čtyři hodiny ráno. V tu dobu jsme byli se ženou mimo Prahu. V tom domě byli tři lidé,“ popsal situaci s tím, že jedním z lidí, kteří byli přítomni v jeho domě, byl jeho syn. Ten prý celou věc podcenil. „Druhý den ráno se snažil ty zbytky uklidit a vlastně nám nezavolal. Nevím, jestli nám nechtěl kazit neděli,“ vysvětlil Stropnický s tím, že na to, že na jeho dům kdosi zaútočil, přišel až v neděli večer.

Ihned informoval Vojenskou policii. „Chtěli jsme jí nechat aspoň první hodiny vyšetřování v klidu bez nějakých spekulací, protože bychom stejně nemohli dávat informace,“ dodal s tím, že to byl jediný důvod, proč bylo zveřejnění případu odloženo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…