Stropnický i Hášová zůstávají, návrh opozice v Praze neprošel

25.05.2017 16:52

Pražská opozice se dnes pokusila odvolat Matěje Stropnického (Zelení/Trojkoalice) z funkce předsedy zastupitelského výboru pro dopravu a Moniku Krobovou Hášovou (bez politické příslušnosti) z funkce členky komise rady pro legislativu. První návrh podala TOP 09 a druhý Piráti, ani jeden zastupitelé neschválili.

Stropnický i Hášová zůstávají, návrh opozice v Praze neprošel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Důvodem pro odvolání Stropnického měly být podle zastupitele Jiřího Nouzy (TOP 09) problémy při řízení výboru, kde podle opozice nedává prostor odlišným postojům a porušuje jednací řád. „Je v pořádku, že máme rozdílné názory, ale způsob vedení výboru je nepřijatelný,“ uvedl Nouza, který ve výboru zasedá.

Podobný názor vyjádřil předseda pražské ODS a zastupitel Filip Humplík, rovněž člen výboru. „Vrcholem bylo, když na posledním jednání naprosto ostentativně přehlížel návrhy k usnesení ohledně Metra D navrhované mnou i kolegou Nouzou,“ uvedl Humplík. Stropnický nařčení odmítl. „Výbor pro dopravu je výborem, který se schází nejčastěji a projednal zřejmě nejvíc materiálů,“ uvedl.

Šéf zastupitelského klubu Pirátů Jakub Michálek navrhl zbavit zastupitelku Krobovou Hášovou členství v komisi pro legislativu. Důvodem je podle něj působení zastupitelky v dozorčí radě Pražské energetiky, hovořil přitom o politické korupci. „V okamžiku, kdy v komisi sedí osoby spjaté s politickou korupcí, nemá žádnou legitimitu a nemůže splnit svoji funkci, zvlášť když má na starosti protikorupční opatření,“ uvedl Michálek. Zastupitelé hlasováním ani jeden z návrhů nepodpořili. Naopak schválili další setrvání Krobové Hášové v orgánu firmy.

Stropnický od voleb v roce 2014 do října 2015 působil jako náměstek primátorky pro územní rozvoj, po krizi na magistrátu a vzniku staronové koalice ho nahradila jeho stranická kolegyně Petra Kolínská. Zastupitelka Krobová Hášová původně kandidovala za TOP 09, následně však vstoupila jako nestraník do klubu ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…