Stropnický musí být zoufalý, napsala Černochová. Zde je důvod

04.09.2017 19:24

Poslankyně ODS Jana Černochová se dlouhodobě věnuje problematice obrany. Na současném šéfovi resortu Martinovi Stropnickém (ANO) dáma pravidelně nenechává nit suchou. Pár týdnů před volbami dokonce usoudila, že ministr už musí být úplně zoufalý. Jak k tomuto závěru dospěla?

Stropnický musí být zoufalý, napsala Černochová. Zde je důvod
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Starostka Prahy 2 a poslankyně Jana Černochová si plna úžasu přečetla, co všechno dokáže ministr obrany Martin Stropnický považovat za úspěch. ČTK člen vlády oznámil, že jeho resort uzavřel zakázky za téměř pět miliard. Vojáci se budou moct těšit na nové bojové komplety a doplnění vybavení, třeba nové plynové masky a munici.    

Další peníze půjdou na servis vrtulníků řady Mi. Jen za servis těchto vrtulníků resort zaplatí takřka 4,2 miliardy.

Podle Stropnického je také podstatné, že zakázky dostanou čeští dodavatelé.

Černochová na sociální síti Facebook poznamenala, že plány Stropnického nejsou žádná velká sláva, a pokud je prezentuje takhle, musí být už hodně zoufalý.   

„Pan ministr Stropnický musí být hodně zoufalý, když za velký úspěch vydává něco naprosto standardního, jako jsou uzavření servisní smlouvy s vlastním státním podnikem nebo dokupování munice. Nemá to nic společného s modernizací, jak se nám snaží namluvit. Zkrátka, je to další důkaz, že se mu řízení resortu obrany nedaří, když běžné věci vydává za unikátní. Stejně jako kdyby za svůj ministerský úspěch považoval to, že na generálním štábu teče voda, mají teplo a svítí žárovky,“ napsala dáma.

Jana Černochová doslova napsala:

Pan ministr Stropnický musí být hodně zoufalý, když za velký úspěch vydává něco naprosto standardního, jako je uzavření servisní smlouvy s vlastním státním podnikem nebo dokupování munice. Nemá to nic společného s modernizací, jak se nám snaží namluvit. Zkrátka, je to další důkaz, že se mu řízení rezortu obrany nedaří, když běžné věci vydává za unikátní. Stejně, jako kdyby za svůj ministerský úspěch považoval to, že na Generálním štábu teče voda, mají teplo a svítí žárovky.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…