Stropnický přátelsky domlouvá herci, který útočil na Babiše: Milý Ondřeji, chováš se jak kmotr

20.10.2013 10:25

„Nepochybuji, že k natočení klipu tě vedly ušlechtilé pohnutky. To myslím bez špetky ironie. Dovol ale, abych i já vyjádřil drobnou pochybnost,“ vzkázal Martin Stropnický (ANO) herci Ondřeji Pavelkovi. Ten natočil krátké video, v němž se opírá do lídra hnutí ANO Andreje Babiše.

Stropnický přátelsky domlouvá herci, který útočil na Babiše: Milý Ondřeji, chováš se jak kmotr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Pavelka v klipu říká, že se Babiš nedostavil k soudu, který v Bratislavě rozhoduje, zda spolupracoval či nespolupracoval s StB, a soud proto nemohl rozhodnout. Vyzval také voliče, aby šéfovi ANO řekli ve volbách ne. Babiš se proti jeho tvrzení ohradil s tím, že u soudu již vypovídal. A nyní se ho zastala i další výrazná osobnost ANO, a to herec Stropnický.

Ve své reakci, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, Stropnický Pavelkovi vzkazuje, že jeho podpora Miroslavy Němcové (ODS) je jen obtížně pochopitelná. „Ženský rod sám o sobě ještě z nikoho šlechtice ducha neudělal,“ podotýká. Němcová totiž dle jeho slov byla po celá léta velmi blízko všem sporným krokům ODS, a přece proti nim nikdy ani náznakem nevystoupila.

Celý vzkaz Martina Stropnického ZDE

Lidé už nesmí být i nadále zmanipulovatelní

„Přijmout kandidaturu na post premiéra vyžaduje hodně vysoké předpoklady a schopnosti. Jsi si skutečně tak jistý, že je paní Němcová splňuje? Nevzbuzuje v tobě ta ambice vůbec žádné pochybnosti? ODS s takovými lidmi na kandidátkách jako je Kuba, Bendl, Blažek - to je obraz pokory, cesty do Canossy, očisty, sebereflexe a nového začátku?“ ptá se Pavelky.

Co se týče samotného Babiše, Pavelka by si měl podle Stropnického před podobnými výroky zjistit fakta. Babiš prý svoji neúčast u soudu vysvětlil naprosto jasně. „Se stejnou vehemencí jako ty se pustil do morálních apelů pražský kmotr Hrdlička. Ano ten, který projektoval VV. Není ti to podezřelé?“ dodává.

Hlavním úkolem Státní bezpečnosti nebylo dle názoru Stropnického ani tak špehovat jako rozeštvat lidi proti sobě, vytvořit klima nenávisti a podezírání, celkově znejistit, vše relativizovat, zpochybnit, vytvořit clonu mlhy mezi realitou a skutečností. V takovém příšeří pak prý už nikdo nepozná, kde je pravda a kde lež, a lidé jsou snadno manipulovatelní. „Nepřipusťme, aby se jim to dařilo i v roce 2013. Nenech se zneužívat. A věř mi, že ani já se nenechám,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…