Stropnický sdělil čtenářům, kde sloužil na vojně

04.03.2014 8:31

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) pokračuje v odpovídání na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz. Ty ujistil, že byl na vojně a není tudíž držitelem modré knížky. Vyloučil rovněž, že by se chtěl svými kroky v rezortu někomu zalíbit a vysvětlil snahu najít adekvátní způsob odměňování na MO.

Stropnický sdělil čtenářům, kde sloužil na vojně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Anketa

Schvalujete ruskou okupaci Krymu?

81%
16%
hlasovalo: 31817 lidí

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) čile komunikuje se čtenáři ParlamentníchListů.cz. Pokračuje v odpovídání na otázky, které mu prostřednictvím serveru dávají. Jeden z tazatelů je pobouřen tím, že řidič v armádě by měl mít mnohem větší plat, než například vysokoškolský učitel, nebo lékař na záchrance, hasič atd. Stropnického také podezírá, že jeho počínání je vedeno snahou zalíbit se.

Stropnický vylučuje, že by se chtěl zalíbit. „Nemám před sebou vysněnou politickou kariéru a nepotřebuji taktizovat. Mám ale „na starosti“ resort, který je zanedbaný. Kde se leckdo staral spíš o cinknuté zakázky než o to, aby to fungovalo,“ napsal čtenáři a ujišťuje jej, že „tlačenice“ na ministerstvo nebyla.

Otázka s s odpovědí ZDE:

K platům v armádě a četným příplatkům a benefitům Stropnický uvádí: „Nastavit platy na MO a zvlášť v armádě vůbec není snadné. Chceme to ale udělat zodpovědně a bez chyb a proto jsem to zastavil. Máme v armádě špičkové specialisty (inženýry, doktory, ale i řadu skvělých vojáků) a pak jsou tam i ti ostatní. Systém odměňování musí odrážet kvalitu a výkon. A to není u nás vždycky zvykem. Proto je kolem toho tolik rámusu,“ vysvětluje Stropnický.

Jiný z čtenářů ParlamentníchListů.cz chtěl vědět, zda současný ministr obrany Stropnický absolvoval základní vojenskou službu. Ten jej ujistil, že na vojně byl. „Ano, sloužil jsem u motostřeleckého pluku v Benešově a posléze v Armádním uměleckém souboru,“ uvedl podrobnosti o své vojně Stropnický.

Otázka s s odpovědí ZDE:


 

reklama

autor: dkr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…