Stropnický zavzpomínal na své zkušenosti z armády. Musel prý čistit záchody žiletkou

09.02.2014 16:43

Ministr obrany Martin Stropnický v rozhovoru mimo jiné zavzpomínal na svou vojenskou kariéru, kdy žil pod kuratelou služebně starších vojáků. „Řvaní, výhrůžky, zesměšňování, urážky. Nade mnou stál obrovitý mazák v kanadách a já musel žiletkou čistit i záchody,“ popisuje svou základní vojenskou službu u motostřeleckého pluku v Benešově.

Stropnický zavzpomínal na své zkušenosti z armády. Musel prý čistit záchody žiletkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

„To byla tehdy prokletá vojenská posádka. Na druhé straně - i proto jsem hrdý na dnešní profesionální armádu. Právě tahle hrdost pomáhá přemoci velký respekt k Ministerstvu obrany. Ne každý totiž ví, že armáda je v podstatě mapou Česka, na které lze najít nejen letecké a pozemní základny bojových útvarů, ale také zdravotnictví, školství, výzkumné ústavy a dokonce i průmyslové podniky... Zkrátka úplně všechno,“ říká ministr Stropnický v rozhovoru, který poskytl internetovému deníku Aktuálně.cz.

Ministr však hovořil i o novějších záležitostech. Dotkl se moci a odpovědnosti: „O zodpovědnosti něco vím. Pomáhá mi k ní snad i můj věk. A co se týče moci, ta mě moc nezajímá. Nechci se vaší otázce vyhýbat, ale mě je bližší slovo vliv.

O svém nástupu na Ministerstvo obrany uvedl, že „asi dva dny jsem se obraně bránil, že si to musím rozmyslet“. Nakonec však přijal, neboť si uvědomil, „že Ministerstva obrany se v nemalé míře týká  zahraniční politika a diplomacie. A tady už nemám velké resty, ale docela velkou zkušenost. Navíc mi už několik let armáda jako občanovi imponuje.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…