Struska se pod dálnici nedává, kritizuje posudek Euroviu

21.03.2012 15:17

Ředitelství silnic a dálnic má posudek, který obviňuje společnosti Eurovia ze zvlnění dálnice D47 u Ostravy. V posudku stojí, že zvlnění dálnice způsobila ocelárenská struska v podloží. Eurovia si objednala posudek v roce 2008 a tudíž o problému věděla. Firma obvinění odmítá.

Struska se pod dálnici nedává, kritizuje posudek Euroviu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

„Ačkoliv je tento odborný posudek hotový již od roku 2009, společnost Eurovia jej nikdy ŘSD oficiální cestou neposkytla. To považuji za vážné porušení zákona, smlouvy a poškození investora,“  řekl Novinkám.cz šéf ŘSD René Poruba.

„Eurovia na jedné straně nyní veřejně tvrdí, že zvlnění nezpůsobila ocelárenská struska, ale na druhé straně se právě kvůli nasypané ocelárenské strusce do zvlněné dálnice soudí se svým dodavatelem tohoto materiálu o více než 30 miliónů,“ dodal Poruba.

Objemová nestálost

Ředitelství silnic a dálnic se s posudkem seznámilo až díky soudnímu spisu. Je zde uvedeno, že struska způsobuje objemovou nestálost a doporučuje „objemově nestálé materiály odstranit a nahradit vhodným štěrkovitým kamenivem.“ Eurovia se nyní soudí s dodavatelem ocelárenské strusky.

Eurovia výsledky průzkumu zveřejnila na konci listopadu a připouští za poruchy může nevhodný materiál. Mluvčí společnosti Petra Kučerová ale tvrdí, že strusku použila na základě příkazu ŘSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…