Studentka přišla k volbám a nestačila zírat. Našla se na komunistickém lístku

11.10.2014 14:21

Jedenadvacetiletá studentka z Obříství na Mělnicku kandidovala za KSČM. Sama ale netušila, jak se dostala na kandidátní listinu. Policie proto prošetřuje, jestli se komunisté dopustili protiprávního jednání. Informuje server iDnes.cz.

Studentka přišla k volbám a nestačila zírat. Našla se na komunistickém lístku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

Zuzana Harkabuzová našla své jméno ve sloupci pod komunistickou stranou. Sama prý nekandidovala, a tak podala trestní oznámení.

Trestní oznámení může nemile překvapit celou kandidátní listinu KSČM v Obříství

„Zahájili jsme trestní řízení pro podezření z trestného činu maření přípravy a průběhu voleb, za který lze uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let,“ řekl MfD policejní mluvčí Václav Tichý.

Ještě během pátku se na policejní oddělení v Neratovicích dostavil kvůli trestnímu oznámení předseda KSČM v Obříství Drahoslav Hyka. Podle iDnes.cz má problém nejenom on, ale i zmocněnec, který kandidátní listinu podával na úřad, a také ostatní kandidáti.

Případ by prý neměl ohrozit volby. Případné hlasy pro mladou studentku se nezapočítají 

O případ se zajímá také krajská organizace komunistů. „Slyším o tom poprvé. Věřím, že se ta věc nějak vysvětlí. Pokud se ale ukáže, že je to pravda, tak se tím určitě budeme zabývat,“ vyjádřil se předseda středočeské KSČM Stanislav Grospič.

Vedoucí odboru kanceláře tajemníka města Neratovice Jana Lencová tvrdí, že případ neohrozí volby ani kandidátku KSČM. Strana má nyní o jednoho kandidáta méně. Ve volebních místnostech visela informace, že se Harkabuzová vzdala kandidatury. Pokud by dostala nějaké hlasy, nebyly by komunistům započítány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…