Štve vás, že máslo stojí už 50 korun? Poděkujte Bruselu, píše europoslanec Petr Mach

13.08.2017 12:37

Evropská unie se pokouší regulovat kdeco a rány těchto regulací pociťují všichni občané, píše Petr Mach (Svobodní). Ti, kteří ještě na vlastní kůži zažili komunistické plánování a nedostatek v podstatě jakéhokoli zboží v obchodech, mohou podle europoslance tušit, proč dnes máslo stojí padesát korun.

Štve vás, že máslo stojí už 50 korun? Poděkujte Bruselu, píše europoslanec Petr Mach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Mach, předseda Svobodných

Není to prý tak dávno, co se evropští úředníci obávali, že na trhu příliš klesne cena mléčných výrobků, což poškodí zemědělce. Proč by měla cena klesnout? Kvůli evropským sankcím vůči Rusku a ruským protisankcím vůči EU. Do Ruska nebude možné dodávat mléko, v EU ho bude moc a cena klesne. Protože EU vždy zemědělcům pomáhala, bylo rozhodnuto, že zemědělci, kteří by mohli dodat na trh mléko, ale neudělají to, dostanou dotaci. 

Mach k tomu ovšem dodává, že se plánovači v Bruselu spletli, protože v téže době narostla chuť Číňanů na mléko a mléčné výrobky, což zvýšilo ceny mléka.

Celý článek naleznete zde

„EU zasáhla ‚S cílem zvrátit dlouhodobě zvyšující se produkci mléka na evropském i světovém trhu, řešit nerovnováhu mezi nabídkou a poptávkou a maximálně omezit propad cen mléka‘. Nějak ten světový trh ale neodhadli. Výsledkem snahy bruselských úředníků je enormní růst cen a rekordní cena másla na evropském trhu. Až budete v obchodech kroutit hlavou nad šílenou cenou másla, vzpomeňte si na Brusel,“ doporučuje Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…